EPDK'dan enerjide acele kamulaştırma kararları

Kayseri'de kurulacak Yahyalı RES Yardımcı Kaynak GES üretim tesisi, Beydağı TM-(Malatya-1-Etibakır) Enerji İletim Hattı Projesi ve Eşme İlçesi Doğagaz Boru Hattı Projesi için alınan kamulaştırma kararları yayınlandı.

EPDK'dan enerjide acele kamulaştırma kararları
EPDK'dan enerjide acele kamulaştırma kararları
GİRİŞ 18.01.2024 11:20 GÜNCELLEME 18.01.2024 11:20

Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılacak enerji projeleri için zaman zaman yapıldığı gibi bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Buna göre, Kayseri'de kurulacak Yahyalı RES Yardımcı Kaynak GES üretim tesisi için gerekli olan ve bilgileri ilgili kararda belirtilen bazı taşınmazlar, tapuda "Hazine" adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Beydağı TM-(Malatya-1-Etibakır) Brş.N. Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında proje güzergahına isabet eden taşınmazlarda direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak.

Öte yandan, Uşak'ta bulunan Eşme ilçesi Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin gerçekleştirilmesi amacıyla güzergaha isabet eden taşınmazlar ile söz konusu proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazlar, mülkiyet şeklinde ya da daimi/geçici irtifak hakkı kurulmak suretiyle Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında