Zamlı maaşlar ne zaman ödenecek?

Milyonlarca emekli ve memur yeni yılla birlikte zamlı maaşlarını bekliyor. Memur zammı yüzde 49,25 olarak belirlendi. Zamlı maaşlar hesaplara yatırılıyor. Peki maaş farkları ne zaman ödenecek? İşte tüm detaylar...

GİRİŞ 15.01.2024 11:25 GÜNCELLEME 15.01.2024 11:26
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

TÜİK'in açıklamış olduğu son enflasyon rakamlarıyla birlikte memur ve emekliye verilecek olan zam oranı belli oldu. Yeni oranla birlikte memur ve memur emeklisi yüzde 49,25, işçi ve BAĞ-KUR emeklisi 37,57 zam alacak.

ZAMLI MAAŞLARIN ÖDENECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Yeni zamla birlikte 15 milyon 600 bin emekli ve 4 milyon memur ocak maaşını zamlı alacak. Memurlara yüzde 49,25 zam yapılacak.

Zamlı maaşlar hesaplara yatırılıyor. Maaş farkları da kısa sürede ödenecek.

Bugün zamlı maaşların hesaplara yatacağını belirten AYBÜ Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, "1 ila 14'ü arasında maaş farkı alacaklar. Bu maaş farkları da muhtemeldir ki ay sonuna kadar kamu görevlilerinin hesaplarına yatırılacak" bilgisini verdi.

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ ZAMMI

Kamu görevlileri ocak ayı bordrolarında ek bir kalem de görecek.

Zengin: Bu kapsamda daha önce 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi yeni dönemde 7. dönem toplu sözleşmesine göre her ay ödenecek. Geçen dönem 3 ayda bir 1080 lira ödeniyordu, aylık olarak 360 liraydı. Yeni dönemde ocak ayı itibariyle bordrolarda toplu sözleşme ikramiyesi de 360 liradan 530 liraya yükseldi.

SSK emeklikleri 17 Ocak Bağ-Kur emeklileri de 25 Ocak'tan itibaren zamlı aylıklarını almaya başlayacak.

KAYNAK: TRT HABER
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 110
  • ByMerdivenaltı 3 ay önce Şikayet Et
    SİZE HAKTIR KARDEŞİM size bunları düşündürecek bunları yaşatacak olan adamlara oy verirken düşüneceksiniz adamlar bir parmak bal çaldı ağzınıza şimdi köklüyorlar dibine. Ben şimdi iktidar olsam bütün emeklilerin maaşını keserim çalışma gücü olan çalışssın olmayan ezilsin hem açlıktan hakkına kavuşanların parsı devlete kalmış olur Yaaaa HAKKKKK.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    eyt hakkını aldı sadaka değil.Bilmeden yorum yapma.
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Memur emeklisine 8077 tl sini temmuzda vermediler. Aralıkta dediler vermediler. Ocakta ise %49,25 alacaksınız zaten deyip geçiştiriyorlar. Ssk ve bağkurluyu gündeme getirip yine vermeyecekler. 9600 günden üniversite mezunu emekli öğretmenim. Ssk ve bağkurluya da mutlaka zam yapılsın lakin ilave zam yapılacaksa tüm emeklilere İLAVE ORAN (ek zam) alacağı hakkın dışında aynı oranda olmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    En az asgari ücret kadar zam emekliye çünkü önceden asgari ücret ten fazla alıyordu emekli
    Cevapla
  • Vatansever 3 ay önce Şikayet Et
    emekli memura artışa gerek yok yarısı 2023 te gitti, kalanında yarısını indirince tam olur. diğer maaşlara biraz kaynak olmuş olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle