Dolar ve Euroda günün ilk rakamları

Dolar/TL kuru 30 TL'nin üstündeki seyrine devam ediyor. Dolar 30,10 liradan, euro ise 33,0460 liradan haftaya başladı.

GİRİŞ 15.01.2024 09:29 GÜNCELLEME 15.01.2024 09:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Kapalıçarşı'da 30,0980 liradan alınan dolar 30,10 liradan, 33,0440 liradan alınan euro ise 33,0460 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 30,09 liradan, euro ise 33,01 liradan satılmıştı.

Moody's, Türkiye'nin notunun görünümünü pozitife çevirdi. Moody's görünümü "durağan"dan "pozitif"e çevirme nedeni olarak uygulanan para politikasını gösterdi. Moody's uygulanan politikaların enflasyonu daha sürdürülebilir seviyelere indirmesinin olası olduğunu belirtti. Ancak Moody's enflasyonun bir süre daha yüksek seyretmesini bekliyor.  Türkiye'nin kredi notu "B3" olarak korunmaya devam etti. 

TCMB'nin New York'ta düzenlendiği toplantı geçtiğimiz hafta perşembe günü gerçekleştirildi. 

TCMB'nin JP Morgan'ın New York'taki merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan "Programımız fiyat istikrarı sağlanana kadar sürecek" mesajını verdi.

Enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını söyleyen Gaye Erkan para politikasında sıkılaşma sürecinin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini belirtti.

Erkan enflasyon beklentileri ve trend enflasyondaki düşüşle TL mevduatlara güçlü geçiş olduğunu söyledi.

Cari açık kasım ayında Kasım ayında cari denge 2,72 milyar dolar ile beklentileri aştı. Beklentiler 1.6 milyar dolar düzeyindeydi. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 2.153 milyon ABD doları fazla verdi.

Bu hafta bütçe dengesi, Piyasa katılımcıları anketi ve Euro bölgesinin enflasyonu takip edilecek.

Euro bölgesinin ekonomisi özellikle ihracatçılar tarafından dikkatle izleniyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    paradan bi sıfır atın dolar olur 3tl ,..
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Paradan bir sıfır atınca maaştan da bir sıfır atıyorsun ne farkediyor? 17 000TL lik asgari ücret de 1700 TL olur. Bir kez kafanızı kullanın değişiklik olur.
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Dolar 5 TLyi geçmez diyenler, Dolar 18 TL yi geçmez diyenler, Dolar 13 TL ye sonra 8 TL ye düşecek diyenler, Dolar 10 TL olacak diyenleri mahkemeye verenler Dolar şimdi 30 TL. Bu dış güçler Azerbaycan'a saldırmıyor, Gürcistan'a saldırmıyor o paralara karşı bile değer kaybediyoruz bir bize saldırıyor ekonomi süper yönetiliyor siz inanmaya devam edin.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Dolar Euro yükselince herşey güzel ve pozıtıf nasıl oluyorda türk lirasını değer düşüyor herşey pozitif oluyor?
    Cevapla