Bakan Kacır, KKTC’nin yerli ve milli otomobili GÜNSEL’i test etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KKTC’nin yerli ve milli otomobili GÜNSEL’i üretim tesisinde inceledi.

GİRİŞ 13.01.2024 12:52 GÜNCELLEME 13.01.2024 16:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KKTC'nin yerli ve milli otomobili GÜNSEL'i üretim tesisinde inceledi. Tesislere makam aracı TOGG ile gelen ve GÜNSEL'in ilk modeli B9'la test sürüşü yapan Bakan Kacır, "Türkiye Cumhuriyeti olarak her alanda ve her konuda Kıbrıs Türklerinin elde ettiği her başarıdan gurur duyduk. İnanıyorum ki, aynı gururu GÜNSEL'in seri üretimi ile de yaşayacağız" dedi.

GÜNSEL'in tasarımını çok beğendiğini ifade eden Bakan Kacır, "Özellikle ailelerin ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilmiş ve şehir içinde tercih edilen bir tasarıma sahip. Maliyet etkinliği ve kolay erişilebilirliğin de tasarımın ana odak noktaları arasında yer aldığını görüyorum.

Özgün tasarımı, GÜNSEL'in değerini daha da artırıyor. Prototip olmasına rağmen satışa hazır olduğunu hissettiğim bir araç kullandım. Bu, gerçekten memnuniyet verici bir deneyimdi" diye konuştu.

GÜNSEL'in renk tercihlerini de çok başarılı bulduğunu kaydeden Bakan Mehmet Fatih Kacır, "Bayrağımızın kırmızısı, mavi vatanımızın mavisi, Kıbrıs'ın yeşili, gökyüzü mavisi ve taş grisi renk tercihlerinin her biri çok özel anlamlar taşıyor" diyerek projede emeği geçenleri kutladı.

Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel ise, "Sayın Bakanımızı, GÜNSEL'de ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk. Dr. Suat Günsel Camii'nden GÜNSEL'e kadar, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde dünyaya gelen her eser, anavatanımız Türkiye'mizin aldığı mesafeye ayak uydurabilme ve anavatanımıza yakışma çabamızın bir sonucudur. Bu çabamızın ülkemizi ve devletimizi geleceğe taşırken anavatanımıza da güç katacağına inancım sonsuzdur" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Eninde Sonunda 3 ay önce Şikayet Et
    Kuzey ye gerek yok.... Kıbrıs Türk Cumhuriyeti.....
    Cevapla
  • Dadaş 3 ay önce Şikayet Et
    Kardeşlerimizin başarısı bizim başarımızdir, bizim basarimiz kardeşlerimizin başarısıdır. Fark eden gic bir şey yok Günsel i de Türkiye de görmek isteriz
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım anavatan olarak Günsel otomobilin geliştirilmesine destek olalım inşâllah
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Abicim araba iyi güzel iyi bor gelişme, emeğinize sağlık, fakat Günsel isminde nedir, çaydanlık markası gibi.
    Cevapla
  • öneri 3 ay önce Şikayet Et
    kktcye kobi vs sanayi yatırımları yapın tarım sanayi teşvikleri verin. muz vs kktcde yetiştirilsin mesela.yahudilere yabancılara satılan topraklara el koyun.kktcye devlet sitemlerinin aynısını kurun tapu noterlik sistemlerini entegre edin edevlet kurun. toprakları yabancılara satanları engellesinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle