New York'ta hangi mesajları verdi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi. Ekonomist Cüneyt Paksoy, Erkan'ın mesajlarını Haber7'ye değerlendirdi.

GİRİŞ 12.01.2024 14:25 GÜNCELLEME 12.01.2024 14:26
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası'nın "Yatırımcı Günü" etkinliğinin ilki, ABD'nin New York kentinden gerçekleşti. MB Başkanı Erkan, burada yaptığı konuşmada, dezenflasyona ulaşma noktasında kararlı olduklarını belirtti. "Dezenflasyon patikası; sadece bir projeksiyon değildir, başarı ölçümüzdür. Bunu başarmaya kararlıyız" dedi. Erkan, 2024'ün, dezenflasyon yılı olacağını da sözlerine ekledi. Ekonomist Cüneyt Paksoy, MB Başkanı Erkan'ın açıklamalarını ve piyasalara yansımasını Haber7'ye değerlendirdi.

MB BAŞKANI'NIN ABD'DEKİ MESAJLARI

MB Başkanı'nın enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı vermesinin önemine dikkat çeken Paksoy, "MB, izlediği politikalarla enflasyonu düşürmekte kararlı olduğunu aylardır yurt içi ve yurt dışı piyasalarına kanıtladı. Tüm bunlardan dolayı Merkez Bankası Başkanı eli güçlü bir şekilde yatırımcıların karşısına çıktı" dedi. Erkan'ın en önemli mesajının 2024'te enflasyonun düşeceğine ilişkin açıklaması olduğunu vurgulayan Paksoy, 2024'te enflasyonda yüzde 70'ler civarında bir tepe görüleceğini sonrasında ise enflasyonda düşüşün başlayacağının altını çizdi. "MB Başkanı, fiyat istikrarı ile mücadele ederken finansal istikrara da önem vereceklerini bir kez daha belirtti. Bu da yatırımcılar açısından önemli bir konu" diye konuştu. Paksoy, ABD'de yatırımcılara kurda devalüsayon yaşanmayacağının da mesajını verdiğini ifade etti. "Bütün konuya hakim, şuana kadar izlenen politikaları doğru anlatan, doğru mesajlar veren bir Merkez Bankası Başkanı ile verimli bir toplantı yapıldığını düşünüyorum" dedi.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 12
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    dış yarımla olan güçler bir gün elbet terk edecekler kalıcı deyildir. Amma yerli yatırımcı sabittir. vergide muaf deyildir. bence.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    bende güven miyorum
    Cevapla
  • KELKİTLİ 29 3 ay önce Şikayet Et
    bu kadınla ekonomi bakanına hiç güvenmiyorum nedense ingiltere ve ABD ülkeyi batırsınlar die göndermiş gibime geliyor
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    güvenmiyorum bu kadına
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    benimde bu kadına hiç güvencem yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle