AK Parti'den emekliye ek zam açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşlarına ilişkin olarak "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" dedi.

GİRİŞ 10.01.2024 18:08 GÜNCELLEME 10.01.2024 20:12
Bu Habere 323 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye ek zam ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Güler, emekli zammı üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabine'de önümüzdeki hafta değerlendirilir" ifadelerini kullandı.

Güler, şu ifadeleri kullandı:

"Önemli olan bütçe imkanlarıyla karşılamaktır sadece bir oranın belirlenmesi artışın ortaya çıkması değil. Bütçeyi ortaya koymamız lazım bakanlığımız çalışıyor, bugün ön görüşmeyi yaptık.

Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir sonra kanun teklifimize koyarız, üçüncü haftamızda netleştirmiş oluruz, çalışıyoruz.

Bizim kanun hazırlığımız zaten vardı. Asgari ücret artırıldığı için ilan edilen işveren desteği vardı 700 TL’ye çıkartılması, kısa çalışma ödeneği diğer hususlarla ilgili 7-8 maddelik bir paketimiz var ona çalışıyoruz bunun içinde değerlendirilir."

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 323
  • Emeklidur 3 ay önce Şikayet Et
    Memur emeklisinin aylığı,çalışırken aldığının Tam Yarısı.Dost ahbap,hala memur maaşı aldığımızı sanıyor.Memur emeklisine de şanına yakışır aylık verilmeli.Hiç olmazsa hizmetli aylığı kadar olmalı.
    Cevapla
  • emekli 3 ay önce Şikayet Et
    Temmuz maaş zammında adaletten şaştınız,şimdi tüm emeklilere 8000 tl.seyyanene zamla adaleti yeniden sağlamalısınız ki küskünler geri dönsün.
    Cevapla
  • Faik 3 ay önce Şikayet Et
    Seyanen zam demek 2026tiya kadar zam almamak demek kök maaşa zam yapılsın
    Cevapla
  • seçmen 3 ay önce Şikayet Et
    memura 8 bin daha veremez misiniz?
    Cevapla
  • sultan 3 ay önce Şikayet Et
    muhtarlığı kaldırın
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 3 ay önce Şikayet Et
    bir ssk emeklisi olarak önceden asgari ücretin azda olsa önündeydim şimdi artık gerisindeyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle