Rüzgardan elektrik üretiminde rekor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin 7 Ocak'ta rüzgarda yüzde 28 ile kayıtlara geçen en yüksek elektrik üretim oranına ulaştığını ifade etti.

Rüzgardan elektrik üretiminde rekor!
Rüzgardan elektrik üretiminde rekor!
GİRİŞ 10.01.2024 12:52 GÜNCELLEME 10.01.2024 15:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bakan Bayraktar, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Her geçen gün artan yenilenebilir kurulu gücümüzle yeni rekorlara imza atıyoruz. 7 Ocak 2024'te rüzgarda yüzde 28 ile kayıtlara geçen en yüksek elektrik üretim oranına ulaştık."

Türkiye'nin rüzgar enerjisinden elektrik üretimi 7 Ocak Pazar günü 218 megavatsaatle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, rüzgarın toplam elektrik üretimindeki payı yüzde 28 oldu. Türkiye'de tüm kaynaklardan üretilen elektrik ise 778,5 megavatsaat olarak gerçekleşti.

Rüzgardan elektrik üretiminde son rekor ise 3 Nisan'da 203 bin 69 megavatsaat olarak kayıtlara geçmişti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Hasan SGK Emekli 3 ay önce Şikayet Et
    Elektrik üretim kaynakları: Petrol,Doğalgaz,Kömür,Su,Rüzgar, Güneş,Dalga enerjisi,Termal enerji, Biyokütle enerjisi,Nükleer enerji, Hidrojen,Hareket enerjisi gibi gibi. Bunlardan yerli olanları maksimumda tutup Nükleer enerjiyi de artırmalıyız ki dışa bağımlılık azalsın.Bu hususta bir planlama varmıdır?
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 3 ay önce Şikayet Et
    Rüzgar,Güneş,Hidro ve Termal enerji kaynaklarımızın kullanımı noktasındaki teşvik ve destekler oldukça cazip.Ülkemizde neredeyse tüm firmaların yatırımları var veya devam etmekte.İthale dayalı Petrol ve Doğalgazdan üretimi düşürmeli bunların yerine Kömür kaynaklarımız maksimum ikame edilmelidir.Mikro Nükleer santral kurulumları yapılıp yaygınlaştırılmalı.
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 3 ay önce Şikayet Et
    En büyük İsraf ve döviz kaybı Elektrik üretiminde Tüketim ile üretim arasındaki dengenin kurulamamasındadır.Çünkü maalesef Elektriği tüketimden çok fazla ürettiğinizde depolayamıyor ve kayıp oluyor.Tüm ülkenin bağlı olduğu Enterkonnekte sistemine bağlı santraller Merkezi bir otomasyon sistemi ile fazlalık üretimde kapatılabiliyormu? Kapatılanlar İthale dayalı üretim yapan santraller oluyor mu?
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 3 ay önce Şikayet Et
    Anlık Elektrik üretim ve Tüketim planlaması yapılıyor mu?Elektrik tüketimden fazla üretildiğinde boşa gittiği düşünülerek özellikle yenilenenilir kaynaklar full kapasitede kullanılıp ithale dayalı Petrol ve Doğalgaz dan üretim düşürülüyormu?Bu konuda santraller arasında bir otomasyon sistemi kurulmuşmudur?
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Sadece üretimle övünüyorlar israfı durdurmadığın süre enerji yetmeyecek her taraf gece gündüz yanıyor
    Cevapla
  • Burhan 3 ay önce Şikayet Et
    Bence de şehilerde sokak ve park aydınlatmaları olması gerekenden kat kat fazla, Her tarafı gündüz gibi aydınlatmanın ne gereği var?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle