Avrupa'nın en büyük ekonomisinde resesyon sinyalleri

Almanya'da sanayi üretimi kasım ayında gerilerken, resesyon beklentileri güçlendi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisinde resesyon sinyalleri
Avrupa'nın en büyük ekonomisinde resesyon sinyalleri
GİRİŞ 09.01.2024 11:35 GÜNCELLEME 09.01.2024 11:35

Almanya'da sanayi üretimi kasım ayında beklentilerin aksine geriledi. Böylece Avrupa'nın en büyük ekonomisinde sanayi üretimi altıncı ayda da düşüş kaydetti.

Almanya İstatistik Ofisi'nin açıkladığı verilere göre sanayi üretimi kasım ayında yüzde 0,7 geriledi. Ülkede üretimin yüzde 0,3 artması bekleniyordu.

Analistlere göre veriler dördüncü çeyrekte üretimde üst üste ikinci daralmayı ortaya çıkaracak. Buna göre Almanya ekonomisi pandemiden bu yana ilk kez resesyone girecek.

Ülkede imalat sektörü, yüksek enerji ve faiz oranlarının yanı sıra Çin'deki yavaşlamadan da olumsuz etkilendi. Fabrika siparişleri de beklentilerin altında kalmıştı.

Öte yandan Almanya'da ücretler ve çalışma koşulları konusunda işverenler ile sendikalar arasındaki anlaşmazlıklar devam ediyor. Çiftçiler ve demiryollarında grev ve protestolar artarak sürüyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.