Suudi Arabistan'ın hamlesi sonrası petrolde düşüş sürüyor

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun şubat ayı resmi satış fiyatlarını düşürmesiyle petrol fiyatları yüzde 3'ün üzerinde düşüş kaydetti. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda ​​​76,07 dolardan işlem görüyor.

Suudi Arabistan'ın hamlesi sonrası petrolde düşüş sürüyor
Suudi Arabistan'ın hamlesi sonrası petrolde düşüş sürüyor
GİRİŞ 09.01.2024 10:35 GÜNCELLEME 09.01.2024 12:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dün 78,95 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 76,12 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.58 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,07 düşüşle 76,07 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 70,61 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, dün Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun şubat ayı resmi satış fiyatlarını düşürmesinin ardından yüzde 3'ün üzerinde düşüş kaydetti.

Saudi Aramco, dün Asya'ya yönelik ihracat kalemlerinin amiral gemisi Arab Light da dahil olmak üzere tüm bölgelerde şubat ayı resmi satış fiyatlarını varil başına 1,5 ila 2 dolar arasında düşürmüştü. Söz konusu indirimin son 13 ayın en büyük indirimi olduğu belirtilmişti.

Öte yandan, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin gelişmeler de fiyatlar üzerinde etkili oluyor.

Bölgede artan gerginlik, küresel tedarik zinciri krizinin oluşabileceği ve enerji sevkiyatlarının olumsuz etkilenebileceği endişelerini körüklüyor ve petrol fiyatlarını yukarı yönlü baskılamaya devam ediyor.

Libya Ulusal Petrol Kurumunun, pazar günü ülkenin güneyindeki Şerare Petrol Sahası'nda "mücbir sebep hali" ilan etmesi de fiyatlardaki düşüşü kısıtlıyor.

Günlük 340 bin varil petrol üretim kapasitesine sahip Şerare Petrol Sahası, 3 Ocak'ta akaryakıt eksikliğini protesto eden göstericilerin sahaya girmelerinin ardından kapatılmıştı.

Brent petrolde teknik olarak 76,40 ile 76,97 dolar aralığının direnç, 75,83 ile 75,26 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • SLM 7 ay önce Şikayet Et
    ACİL fiyatı inmeli çok pahalı
    Cevapla
  • Hakan 7 ay önce Şikayet Et
    Dünyada petrol 5 para etmese bile Türkiye'de 100 $ dan alıyormuşuz hikayesi ile halk kazıklanmaya devam eder
    Cevapla
  • Ali Sönmez 7 ay önce Şikayet Et
    İndirim olmalı üretici nasıl ekecek dikecek sürecek A dan Z ye petrole gelen zam her şeyi etkilyor her şey ulaşımla üretici desteklenmeli
    Cevapla
  • Er . K 7 ay önce Şikayet Et
    Güzel söylüyorsun kardeşim, fakat petrol düştüğü zaman, çarşı pazar ,esnaf sattığı ürünlerde indirim yapsa .
    Cevapla
  • Çiftçiler 7 ay önce Şikayet Et
    O zaman bizde zam gelecek demektir saygılarımla
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    varili 80 dolara yaklasinca , 3 TL civarnda zam geldi, düşünce biraz gecde olsa indirirler herhalde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle