Tarımda derecelendirme dönemi başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal amaçlı örgütlerin, devlet desteklerinde öncelik kazanmalarına yönelik derecelendirme uygulamasını başlattı. Son başvuru tarihi 31 Mart.

Tarımda derecelendirme dönemi başladı
Tarımda derecelendirme dönemi başladı
GİRİŞ 08.01.2024 13:14 GÜNCELLEME 08.01.2024 13:14

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmelik kasım ayında Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarımsal amaçla faaliyet gösteren örgütler, 'todes.tarimorman.gov.tr' internet sitesi üzerinden 31 Mart'a kadar başvuru yapabilecek.

60 ve üzeri puan alan kooperatifler, ıslah amaçlı yetiştirici birlikleri ve üretici birlikleri; 'Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi' almaya hak kazanacak.

Böylece tarımsal teşvik ve desteklemelerde önceliğe sahip olacaklar. Sübvansiyonlu tarımsal kredilerde ilave faiz indiriminden de yararlanabilecekler.  

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.