Son dakika: Bakan Işıkhan'dan "en düşük emekli aylığı" açıklaması!

Son Dakika: 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verisiyle en düşük emekli maaşı zammı netleşecek. Bakan Vedat Işıkhan, rakam belli olduğunda TBMM'de gerekli açıklamaların yapılacağını bildirdi.

GİRİŞ 01.07.2026 12:05 GÜNCELLEME 01.07.2026 13:02
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Son Dakika: En düşük emekli maaşındaki artış için gözler TÜİK'in 3 Temmuz'da açıklayacağı haziran ayı enflasyon verilerine çevrildi. Cuma günü, SSK-Bağkur emeklilelirin Temmuz-Ocak 2026 döneminde alacağı zam oranı belli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığında gerçekleşecek artışa ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, "3 Temmuz'da enflasyon oranı açıklandığı zaman bir rakam ortaya çıkacak. Rakam belli olduğu zaman da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuya ilişkin gerekli açıklama yapılacaktır. İnşallah hayırlı olur" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR ZAMLANACAK?

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak olası Temmuz zammı için ilk hesaplamalar netleşmeye başladı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?  SGK Uzmanı Emin Yılmaz’ın değerlendirmelerine göre, enflasyon verileri ve farklı kurumların piyasa beklentileri üzerinden yapılan projeksiyonlar, yılın ikinci yarısında maaşlara yansıyacak artışın çerçevesini ortaya koyuyor. Ancak uzmanlar, bu rakamların henüz kesinleşmediğini ve yalnızca tahmin senaryolarına dayandığını özellikle vurguluyor.

 

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

 

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR 28
  • İsmet 5 dakika önce Şikayet Et
    Madem eyt emeklilik kazanına katıldı o zanan adil bir skala yapmanız gerek taban maaş 40 bin tavan maaş 80 bin yapın kimse mağdur olmasın 20 bin 23 bin olacak 80 ve uzeri temmuzda 100 bin be üzeri maas alacak bunun izahi yok yetim aylığı 15 bin evi olsa faturalar 7 bin bu insanlar muhtaç kısaca 80 bin üzeri maaş olmaz
    Cevapla
  • E M E K L İ 10 dakika önce Şikayet Et
    Tüm kesimlere eşit oranda artış bekliyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 12 dakika önce Şikayet Et
    2 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı, 85.000 TL, bekar bir kişinin yaşama maliyeti 46.000 TL, 2 kişilik bir ailenin açlık sınırı 30.000 TL. 30 BİN altında olması, insan haklarına aykırı. En münasip olanı asgari ücret.
    Cevapla
  • Misafir 12 dakika önce Şikayet Et
    slm. Emekli maaşı Asgari ücretten az olamaz.Olmamalı
    Cevapla
  • Misafir 13 dakika önce Şikayet Et
    emekli maaşı askari masin altında kalmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle