Bakan Yumaklı açıkladı! 'Bütün zamanların rekoru kırıldı'

Daha önce 129 milyon ton olan tahıl ve diğer bitkisel ürünlerde toplam 137 milyon tona ulaşan Türkiye, tüm zamanların rekorunu kırdı.

GİRİŞ 30.12.2023 12:16 GÜNCELLEME 30.12.2023 17:00
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hatay'a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla Kırıkhan ilçesinde depremde hayvanlarını kaybeden üreticilere büyükbaş dağıtımı gerçekleştirildi.

Bakan Yumaklı, hayvan dağıtımının ardından Kırıkhan ilçesinde inşaatı devam eden Karasu regülatörü ve derivasyon kanalı inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Yumaklı, ziyaret ve inceleme programlarının ardından Antakya ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'nde, sektör paydaşlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Bakan Yumaklı, toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı, tarıma dayalı hibe destekli yatırımların arttığını belirterek, "Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarında hibeye konu olan yatırımları, projeleri için üst limitlerini çeşitli kategorilerde 2 ve 3 katına kadar, yani minimum 2 kat, maksimum 3 katına kadar da artırmış olduk. Kırsal kalkınma desteklerimizde üreticilerimizin üretimlerini sürdürülebilir bir şekilde yapmalarına destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

"BİTKİSEL ÜRETİMDE BÜTÜN ZAMANLARIN REKORU"

TÜİK'in bugün açıkladığı bitkisel üretim istatistiklerine değinen Bakan Yumaklı, "Buna göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 10,3, sebzeler ve meyvelerde yüzde 0,6, içecek ve baharat bitkilerinde yüzde 2,3 artış gerçekleşti. Toplam 137 milyon tona ulaşmış olduk, 129 milyon ton idi. Bu da ülkemiz için bitkisel üretimde yeni bir rekor demek, bütün zamanların rekoru. Bunları gerçekleştirmiş olan bütün üreticilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Tarımsal üreticiyi belli bir ürünü üretmeye zorlamayacaklarını vurgulayan Bakan Yumaklı, "Bu konuda yanlış anlamalar olabilir zaman zaman. Çiftçimizin ekonomik kazanç sağlayacağı ve ülkemizin de gıda arz güvenliğine tehdit oluşturmayacak, ona yardımcı olacak bir üretim deseninin oluşmasını sağlayacağız" dedi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Tarim yasaları gelmeli derhal ve cezaları.. Limon ucuz diye tarlasını traktör ile talan neden ,limon araçlarını katleden bir üretici olamaz, insanda biraz Allah korkusu olur ya..
    Cevapla
  • Ankaralı 4 ay önce Şikayet Et
    tarim arazileri imara, sanayiye acilmamali
    Cevapla
  • Antepli 4 ay önce Şikayet Et
    kırmızı toprak olan her yer yer imara yasayla yasaklanmalı
    Cevapla
  • mühendis. 4 ay önce Şikayet Et
    insanlar cadırda yaşamalıdır.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    nederseniz deyin tarım bitmek üzere maliyetler aldı başını gitti yeterince destek yok bunlar bir şekilde çözülür ama en önemlisi en verimli tarım arazileri imara açılıp beton yığınlarina birakiliyo
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bu dönemin tarımsal yeniliklerini ve kararlılığının olumlu olduğunu düşünüyorum. ancak dünyanın 8. büyük tarım üretimine sahip olan ülkemiz, tarımsal ürünlerin fiyatlamasında 4. durumda. büyük tezat. demek ki çiftçi yerine aradan kazananlar var. zaten ülkemizde üretim yerine sırf bu aradan kazananlar yani komisyon usulü çalışanlar sebebiyle üretim ekonomisi gelişmiyor. galerici, emlakçı,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle