Gübretaş 8 gün sonra yükselişte!

8 gün boyunca düşerek yüzde 70'e yakın değer kaybına uğrayan Gübretaş hisseleri yılın son günün tabanı bozarak yükselişe geçti!

Gübretaş 8 gün sonra yükselişte!
Gübretaş 8 gün sonra yükselişte!
GİRİŞ 29.12.2023 14:37 GÜNCELLEME 29.12.2023 14:37

8 gün boyunca taban taban giderek yüzde 70'e yakın değer kaybına uğrayan Gübretaş hisseleri yılın son gününde tabanı bozarak yükselişe geçti!

Saatler 10:34'ü gösterdiğinde Gübretaş hisseleri yüzde 6,22 yükseliş sergiliyor.

Gübretaş'ın Tarım Kooperatif dışında yüzde 6,99'luk hisse sahipliği ile en büyük ikinci ortak konumunda bulunan Oğuzhan Şahinkaya dün uluslararası ajansa "Cumhurbaşkanı müdahalede bulunmalı" açıklamasını yaptı. Düşüş başlamadan önce Gübretaş(Borsa Kodu: GUBRF) hisselerini almaya devam ettiğini söyleyen Şahinkaya "5 sene bekledim. Bi 5 sene daha beklerim" demişti. 

Gübretaş hisselerindeki düşüş Sermaye Piyasası Kurulu'nun bedelsiz sermaye artırım talebini reddetmesiyle başlamıştı. Hisselerde taban taban süren düşüşlerin ardından Gübretaş A.Ş'den "Bedelsiz sermaye artırım talebinin reddedilmesi şirketimizin faaliyetlerini etkilemiyor" açıklaması yapılmıştı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.