Piyasalarda yılın son işlem haftası! Borsa ve altın yılı hangi seviyelerde kapatır?

Borsa İstanbul'da Bıst 100 endeksi, güne yüzde 0,53 yükselişle 7 bin 303 puandan başladı. Altının ons tarafı ise 2 bin dolar üzerinde işlem görüyor. Ekonomist Barış Ürkün, borsanın 7 bin 300 puan seviyelerinden yılı kapatacağını belirtti.

GİRİŞ 26.12.2023 12:03 GÜNCELLEME 26.12.2023 16:52
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Ahlatcı Yatırım Araştırma Müdürü Barış Ürkün, borsada cuma ve gün ciddi satış baskısı yaşandığını, bu satış baskısının da yerli yatırımcıyı paniklettiğini belirtti. Ürkün, borsanın güne tepki alımlarıyla başladığını, borsanın 7 bin 300 seviyesinin üzerinde kalma çabası olduğunu ifade etti. 

"BORSA GELECEK YIL DA CAZİP BİR YATIRIM ARACI OLACAK"

Bu yıl borsada yüzde 33'lük bir artış olduğunu ve enflasyonun altında bir getiri sağlandığını belirten Ürkün, borsada yerli yatırımcı sayısının arttığı bir dönem yaşandığını ifade etti. "Halka arzların artması ve enflasyonun yüksek seyrini devam ettirmesi, yatırımcıyı borsaya itti" dedi. Gelecek yıla dair beklentilerini paylaşan Ürkün, yabancı yatırımcı girişine dikkat çekti. Son  5-6 haftalık süreçte yabancı yatırımcının hem hisse senetlerine hem de tahvil tarafına ilgi gösterdiğine işaret eden Ürkün, "Bu 5-6 haftalık süreçte 1,5 milyar dolarlık yabancı girişi oldu" diye konuştu. Ekonomi politikalarında seçim sonrası yaşanan sürecin yabancı yatırımcıyı harekete geçirdiğini belirten Ürkün, gelecek yıl kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımlarına gitmesiyle yabancı girişinde artışın devam edeceğini vurguladı. Yabancı girişiyle borsada yaşanan rallinin yerli yatırımcının geri dönüşünü sağlayabileceğini ifade eden Ürkün, 2024'te borsanın yatırımcılar için cazip bir yatırım aracı olacağına dikkat çekti.

2024 ALTININ YILI OLACAK

Ons altının yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 13 getiri sağladığını ifade eden Ürkün, özellikle 2023'ün ortalarından itibaren Fed'in, faiz indirim beklentilerini destekleyecek söylemleri dile getirmesi olduğunu belirtti. 2024'ün merkez bankalarının faiz indirim süreciyle geçeceğini, bu durumun da doları zayıflatacağını altını da güçlendireceğine işaret eden Ürkün, 2 bin 100 ve 2 bin 200 doların ons altında direnç seviyeleri olduğunu belirtti. Altında her geri çekilmenin alım fırsatı olduğunu vurgulayan Ürkün, gram altının da 2 bin liraya kadar gitme potansiyeli olduğunu belirtti. 

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 25
  • Tahsin 4 ay önce Şikayet Et
    Yerli yatırımcıya daha iyiydi
    Cevapla
  • Abdul baki 4 ay önce Şikayet Et
    Borsada vatandaş tavuk gibi yolunuyor, bi bakmışsın hisse 1 ayda yüzde elli düşmüş sebebi yok,
    Cevapla
  • İhtiyar 4 ay önce Şikayet Et
    Manipulasyon bol.Batık .pişmanlık örnek hisse gani kağıt ,yatırım ortaklığı ,enerji hisseleri pişmanlık
    Cevapla
  • Öğretmen 4 ay önce Şikayet Et
    Kaybeden yok değil, benimde son 1 haftada 100 000 düştü hisselerim. Ama bekliyorum. Eninde sonunda yükselecek. Hep böyle oldu. Kayıp yaşayanlara Allah sabır versin. Ev ve araba alırken epey destek oldu benim hisselerim.
    Cevapla
  • Öğretmen 4 ay önce Şikayet Et
    35 000 liram 550 000 bin lirayı geçti. Helal hisseleri alın, al satla uğraşmayın. Bekleyin, göreceksiniz hisseleriniz katbe kat artacak.
    Cevapla
  • Öğretmen 4 ay önce Şikayet Et
    1 yıldan biraz fazla Burva 21.95 den aldım 80 den sattım.ve Burçelik 29, 35 den aldım aldım 230 TL den sattım. Şu anda 1, 89 dan aldığım hisse 7 lira. Şuan bekliyorum. 15 olacak diye
    Cevapla
  • Öğretmen 4 ay önce Şikayet Et
    1 yıldan biraz fazla Burva 21.95 den aldım 80 den sattım.ve Burçelik 29, 35 den aldım aldım 230 TL den sattım. Şu anda 1, 89 dan aldığım hisse 7 lira. Şuan bekliyorum. 15 olacak diye
    Cevapla
  • veli 4 ay önce Şikayet Et
    ne kadar sürede hangi hisseler
    Cevapla
  • Kemalettin 4 ay önce Şikayet Et
    Halk gyo aldık para yarıya indi milletin aklıyla oynamayın bari
    Cevapla
  • Fatih 4 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar sürede
    Cevapla
  • İhtiyar 4 ay önce Şikayet Et
    Yalan.velevki doğru kaç yılda
    Cevapla
  • Mardinli 4 ay önce Şikayet Et
    Borsayı dip yapıp Doları tavan yaptılar şimdi Doları tavandan bozup borsaya dipten alacaklar parayla para kazanıyorlar kimsenin çıtı çıkmıyor vergiyi yok hiçbir şey yok maalesef gariban Vatandaşı söğüşleme aracı olmuş borsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle