Market poşeti fiyatı değişmiyor

Marketlerin alışveriş poşeti için devlete ödeyeceği tutar, 60 kuruşa yükseldi. Müşteriler ise poşet başına 25 kuruş ödemeye devam edecek.

GİRİŞ 29.12.2023 17:18 GÜNCELLEME 29.12.2023 17:33
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2024 yılında geçerli olacak geri kazanım katılım payı tutarlarını belirledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, marketlerde tüketiciye 25 kuruştan satılan plastik alışveriş poşetlerinin geri kazanım katılım payı 60 kuruşa yükseldi.

Yeni senede, 0,33 litrelik içecek ambalajı 6 kuruş, 1 buçuk litre ve üzeri içecek ambalajı 24 kuruş, kutu içecek ambalajı ise 18 kuruş olarak uygulanacak.

Binek araç lastiğinden 19 lira ve çinko karbon pilden 19 lira geri kazanım katkı payı alınacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Onur 4 ay önce Şikayet Et
    Oooo çok büyük bir iş milletle nasıl dalga geçeriz diye düşünmüşler bunu bulmuşlar valla tebrikler millet markette eskiden dünya kadar mal alırdı poşetler dolar eve giderdi maşallah sayenizde zamlardan sonra tek poşeti zor dolduruyor oda 25 kuruş olsa ne olur 50 kuruş olsa ne olur siz marketlerdeki fiyatı sabitleyebiliyormusunuz ben ona bakarım
    Cevapla
  • Rüstem 4 ay önce Şikayet Et
    şu ücretsiz olan markette ki poşeti ücretli hale getirenler millet e ne fayda sağladı resmen poşeti paraya çevirmek hırsızlık
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 4 ay önce Şikayet Et
    Ha marketçi de cebinden verecek mi sandınız. Onun parasını una koyar, Çaya koyar. Sonrada adı fırsatçı olur. Ne tuhaf zamanlar yaşıyoruz böyle.
    Cevapla
  • Zgc 4 ay önce Şikayet Et
    Güzel haber para almazlar artık. 35 krş fark var. 5 krşluk poşet sonuçta.
    Cevapla
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Artik halk koye goc ederse bolluk icinde yasar yoksa sehitdeki aylik masraf cekilmez koyde kendin ek kendin ye ev kirasida yok gecinip gidersiniz yoksa eziyete devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle