Galataport Yönetimi'nden Gazze ve Filistin açıklaması

Galataport İstanbul Yönetimi, "Ellerinde bayraklar ve Filistin kefiyesi olan kişilerin Galataport İstanbul'a alınmadıkları" yönündeki paylaşımlar hakkında açıklama yayınladı.

Galataport Yönetimi'nden Gazze ve Filistin açıklaması
Galataport Yönetimi'nden Gazze ve Filistin açıklaması
GİRİŞ 27.12.2023 12:37 GÜNCELLEME 27.12.2023 12:37

Galataport İstanbul Yönetimi, bazı mecralarda "Ellerinde bayraklar ve Filistin kefiyesi olan kişilerin Galataport İstanbul'a alınmadıkları" yönündeki paylaşımlar üzerine yazılı açıklama yaptı.

24 Aralık 2023 Pazar günü Galataport İstanbul güvenlik görevlileri ile misafirler arasında güvenlik girişi noktasında, bir yanlış anlamadan kaynaklı sorun yaşandığı ve sorunun kısa sürede çözüldüğü belirtildi.

Çözümün ardından misafirlerin Galataport’a giriş yaptıkları, bazı misafirlerin de mekanda İsrail'in tutumunu eleştiren protestolarını gerçekleştirdikleri vurgulandı.

"Yaşanan bu sorun nedeniyle hem misafirlerimizden hem de kamuoyundan özür diliyoruz." denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İsrail'in 81 gündür Gazze’ye karşı yürüttüğü katliamı büyük bir üzüntü ve endişeyle takip ediyoruz. Yaşanan insanlık suçunu kınıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze‘deki insanlık dramının son bulması ve bölgede barış koşullarının sağlanması için gösterdiği olağanüstü çabayı sonuna kadar destekliyoruz.

Gerek STK’ların gerekse halkımızın bu konudaki hassasiyet ve duyarlılığını çok kıymetli buluyoruz.

Gazze’de yaşanan büyük acıyı tüm halkımız gibi yüreğimizde hissediyoruz."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.