Yurt dışı telefonlarının kullanım süresi değişiyor

Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanılma süresi 120'den 180 güne, geçici ithalat kapsamında Türkiye'ye getirilen araçların ise ülkede kalma süresi yurt dışından emekli olanlar için 4 yıla çıkarılıyor.

GİRİŞ 25.12.2023 16:48 GÜNCELLEME 25.12.2023 16:48
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yapılacak yeni düzenleme ile yurt dışı cep telefonlarına e-Devlet üzerinden 'Geçici haberleşme' için başvuru yapılması durumunda mobil cihazlarını kullanım süresi 2 defaya mahsus olarak 30'ar gün uzatılabilecek" dedi.

Sırakaya'nın paylaştığı infografiğe göre yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanma süresi 180 güne çıkarılacak. 120 günlük süre dolmadan e-Devlet'ten süre uzatım talebinde bulunanlar, yurt dışından getirdikleri telefonlarını 180 güne kadar kullanabilecekler.

'EMEKLİLERE AİT ARAÇLAR DA 4 YIL KALACAK'

Sırakaya ayrıca yurt dışından emekli olup uzun süre Türkiye'de kalan vatandaşların geçici olarak ülkeye getirdikleri taşıtlar için 730 gün süre verildiğini bildirerek, "Bu sürenin tamamı kullanıldıktan sonra yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızın taşıtı ile yeniden yurt dışına çıkış yapmasına gerek olmaksızın; bir defaya mahsus olmak üzere 730 güne kadar ek süre verilmesine yönelik düzenlememiz 2024'te yürürlüğe giriyor. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Sırakaya'nın paylaştığı infografiğe göre, geçici ithalat kapsamında Türkiye'ye getirilen araçların ülkede kalma süresi, yurt dışından emekli olanlar için 4 yıla çıkarılıyor. Yurt dışında ikamet eden emekliler, Türkiye'ye getirdikleri araçların burada kalma süresini 1 defaya mahsus 2 yıl daha uzatabilecekler. İlk 2 yıllık süre dolmadan gümrük müdürlüklerimize başvuran emeklilere, araçlarını yurt dışına çıkarıp 185 gün beklemeye gerek kalmadan, 2 yıl daha süre verilecek. Bu haktan halihazırda Türkiye'de bulanan araçlar da yararlanabilecek. Uygulama 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek. 

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • Mehmet Başkan 3 ay önce Şikayet Et
    Sayın gümrük bakanlığı Reis secimden önce söz vermişti yurt dışından araba getirenler 1 ay kalacak demişti neden 185 gün orda kalması gerekiyor emekliler için 1 ay kalması gerekmezmi orada kalan 6 ay kazancını Türkiyede doviz getirmiş olur bunada gümrük bakanlığı ilgilenmelidir teşekkür ederiz.
    Cevapla
  • M. Arslan 4 ay önce Şikayet Et
    Sacma bir Kanun Almanyada Evi oturumu olup Türkiyede fazla kalmak isteyen herkes yararlanmali sadece emekli olan degil ikincisi 30gün yeterli tekrar giris icin.
    Cevapla
  • M. Arslan 4 ay önce Şikayet Et
    Sacma bir Kanun Almanyada Evi oturumu olup Türkiyede fazla kalmak isteyen herkes yararlanmali sadece emekli olan degil ikincisi 30gün yeterli tekrar giris icin.
    Cevapla
  • Naci 4 ay önce Şikayet Et
    Turkiyeden emekli olan Avrupa'daki oturumuve eviolan evli kişilerde bu kanunu. İçine alınmasıni ricaediyoruz reisim saygılar.
    Cevapla
  • tepki 4 ay önce Şikayet Et
    bunlari bos versin orta bir kanun yok sacma sapan sey bence bunlar onun yerine nafaka konusuna el atsinlar sadece islerine gelene bakiyorlar cocuk kandirir gibi cep de zaman bitti mi her ay gir demek ne cocuk da bile daha gelismis beyin olur adam gibi 6 ay dersin araba laf cambazligi var hic olmaz ise nafaka el atin kac yil oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle