Asgari ücret zammını yemeye kalktılar! Fırsatçıların bahanesi bitmiyor

2024 yılında uygulanacak asgari ücret zammı için görüşmeler sürerken çarşı pazarda ürünlere zam şimdiden yansıtıldı.

GİRİŞ 22.12.2023 09:00 GÜNCELLEME 22.12.2023 09:20
Bu Habere 392 Yorum Yapılmış

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2024 yılında uygulanacak asgari ücret zammını belirlemek için görüşmelerini sürdürüyor. 2. toplantısını gerçekleştiren komisyonda henüz rakam telaffuz edilmedi. Zam teklifleri ise ilk kez 3. toplantıda masaya getirilecek.

MAAŞ ZAMLARI GELMEDEN ZAM YAPMA YARIŞINA GİRDİLER

Hükümet bir yandan gelirleri yukarı taşıyarak vatandaşların alım gücünü artırmak için çalışırken diğer yandan ise enflasyona karşı mücadele ediyor. Ancak fırsatçıların buna izin vermiyor.

Fırsatçılar her gün kendilerine yeni bir zam bahanesi bulabiliyor. Dolar ve akaryakıt fiyatları gibi sebepleri gerçeklilikten uzak rakamlar üzerinden etiketlere yansıtan fırsatçılar şimdi de gözüne maaş zamlarını kestirdi.

Asgari ücret rakamı masaya geliyor: İlk kez teklifler açıklanacakAsgari ücret rakamı masaya geliyor: İlk kez teklifler açıklanacak


FIRSATÇI ASGARİ ÜCRET ZAMMINI YEDİ

Asgari ücrete yapılacak zam oranı henüz belli olmamışken; fırsatçılar fahiş zamları etiketlere çoktan yansıttı.

Özellikle son günlerde gıda fiyatlarında çarşı pazarda etiketler astronomik bir şekilde yükseldi. Dolar ve akaryakıt gibi gider kalemlerinde ciddi bir değişiklik yokken değişen fiyat etiketlerinin sebebi ise beklenen asgari ücret zammı.


Konu ile ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu  "Geçtiğimiz haftalarda raflarda 90 TL civarında satılan yumurta bir anda 140 TL'lere kadar çıktı. Beyaz peynir 300 TL’ye dayandı." açıklanasında bulundu.

EV SAHİPLERİ YÜZDE 300 ZAM İSTER OLDU

Raf fiyatlarında yaşananların bir benzeri de kira fiyatlarında yaşanıyor. Yıl başına sayılı günler kala ev sahipleri maaşlara zam gelecek diye kira fiyatlarına kontrat dönemi dışında zam yapma yarışına girdi.

Uzmanlar 2024 yılında uygulanacak asgari ücret için en fazla yüzde 50 zam beklerken ev sahipleri kiracılarına yüzde 100 zamdan kapı açıyor. Hatta kiracısından yüzde 300 zam isteyenler bile var...

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 392
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    tek çaresi ya serbest piyasa kalkacak yada cok ciddi cezalar gelecek.para cezasi degil! sirketlere kapatma,şahislara hapis cezasi.baska çaresi yok yok yokkk
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Devletin verdiğinden 1 kuruş fazla alanın Allah en sevdiklerinden çıkartsın inşallah.Mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Devlet ne kadar zam yaparsa her kez o kadar yapacak ve devlet takip edecek fazla zam yapan cazalandırılsın çünkü tüccarların fırenleri yok galıba
    Cevapla
  • Yaşar66 4 ay önce Şikayet Et
    Şerefleride yok vijdanlarıda yok
    Cevapla
  • OZE 4 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim EV SAHİBİDE ZAM İSTER HERŞEYEDE ZAM GELİR. Asgari ücreti Yükseltmek yerine EFLASYONU Düşürsen Bu Sorunlar Azalıcak. Serbest Piyasayı Kaldır. takip et fahiş fiyatları. Kimse durduk yere malına zam yapmıyor. Devlet Neden AKARYAKITA ZAM YAPIYOR ? Neden vergilere Zam yapıyor ?. Asgari ücrete zam yapmakla sen eflasyonu kaşıyorsun.
    Cevapla
  • Takuyittin o3 4 ay önce Şikayet Et
    Gulen yuzler soldu Ofke hakim oldu dort bir yana Gelecege dair umutlar tukendi Ey yuce Allahim Hepimize peygamber sabri ver
    Cevapla
  • Kurt 55 4 ay önce Şikayet Et
    On numara olmuş
    Cevapla
  • Fekar 4 ay önce Şikayet Et
    Sabır değil akıl versin, bu kafayla biz daha çok sabır dileriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle