Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret konusunda herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesini ümit ettiklerini söyledi. Bakan Işıkhan, yeni yılda emekli maaşlarıyla ilgili de çalışmaların süreceğini açıkladı.

GİRİŞ 22.12.2023 02:18 GÜNCELLEME 23.12.2023 12:07
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

Son dakika asgari ücret haberleri: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada 2024 yılında verilecek asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması

'ASGARİ ÜCRET KOMİSYONUNDAN HERKESİN MUTABIK KALDIĞI BİR ÜCRET SEVİYESİ OLMASINI ÜMİT EDİYORUZ'

Asgari ücretin belirlenmesi konusunda enflasyon vurgusu yapan Bakan Işıkhan, " Asgari Ücret Komisyonundan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz. Asgari ücretli çalışanlarımızı enflasyon karşısında koruma ilkemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. 

Birinci döneme yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYE KONUSUNDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Çalışan emeklilere yönelik verilecek 5 bin liralık ikramiyeye yönelik çalışmaların tamamlandığını söyleyen Bakan Işıkhna, "Çalışan emeklilerimiz için (5 bin lira verilmesine ilişkin) kanun teklifi Meclis’te kabul edilip Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde çalışmalarımızı tamamladık. 

Yeni yılda emekli aylıklarının iyileştirilmesi yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması

'OCAK AYINDA MEMUR MAAŞLARI YÜZDE 50 ARTACAĞI TAHMİN EDİLMEKTEDİR'

Memurların ve memur emeklilerinin aylıkları hakkında yöneltilen sorulara yanıt veren Bakan Işıkhan, "Kamu görevlileri hakem kurulu kararı uyarınca memurlar için 2024 yılı için yüzde 15 artı yüzde 10, 2025 yılı için yüzde 6 artı yüzde 5 maaş artışı yapılması ve enflasyon farkı verilmesi kararlaştırılmıştır. Son 5 aylık TÜİK verilerine göre TÜFE, yüzde 33,66 olarak gerçekleşmiştir. Enflasyon farkı ile birlikte 2024 Ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağı tahmin edilmektedir. 2002 yılında 392 olan en düşük memur maaşı 2023 yılında 22 bin liraya çıkarılarak nominal olarak 56 kat, reel olarak da yüzde 266 oranında artış sağlanmıştır" değerlendirmesini yaptı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 143
  • Ramazan 4 ay önce Şikayet Et
    3600 kısmı emeklilik haktan bahsedenler hakları versinler
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Emeklı ye askerı ücretlıler bu şerefsızler ÜLKEYI talan etıler akp ÇETELER mal varlik LARI türkıyeyı bıtırdı çalişanlar emeklılerı askerı.ücretlıler akp ye hızmet edıyor kölelerıdır
    Cevapla
  • Doğrusu bu 4 ay önce Şikayet Et
    Sen kime hizmet ediyon hdpkkyami yada abd israilemi
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık
    Cevapla
  • Emekli 4 ay önce Şikayet Et
    Bizde emekliler olarak enflasyon artı 8077 tl.istiyoruz hep birlik olalım SSK Bağkur emekli sandığı emeklileri vermezse sandıkta görüşürüz.
    Cevapla
  • Veli 4 ay önce Şikayet Et
    Seçimde emeklilerde mutabık kalacak ezdirmeyecegiz aynı anlayisla 7500 alana yüzde 25 zam verdiniz maaş 7500 oldu en dusuk memur 22000 hangi vicdan bu anlatır mısınız seçim yakın emekliler kırgın
    Cevapla
  • Emekli 4 ay önce Şikayet Et
    Biz hakkimizi isityoruz indirim degil. Maaslarimiz asgari ucrete esitlenmelidir adi ustunde asgari gecim. Ki 5 yil once asgari ucretle ayni alirken simdi 7500 emekliye tasarruf ettirdiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle