Altını ve gümüşü olanlara güzel haber! 2024 onların yılı olacak

Ekonomist Barış Ürkün, 2024'te altının yatırımcısına yüksek getiri sağlayacağını belirtti. Ürkün ayrıca, yeni yılda gümüşün de değerleneceğini ve güçlü bir yatırım aracı olacağını ifade etti.

GİRİŞ 20.12.2023 16:16 GÜNCELLEME 20.12.2023 16:16
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Fed'in 2024'te faiz indirimlerine başlayacağı beklentisiyle rekor üstüne rekor kıran altın, yatırımcısını 2024'te güldürecek. Ahlatcı Yatırım Araştırma Müdürü Barış Ürkün, 2024'ün altının yılı olacağına dikkat çekti. Gümüşün de güçlü bir alternatif yatırım aracı olacağını vurguladı.

"2024 ALTININ YILI OLACAK"

Piyasanın Fed'in faiz indirimlerine başlayacağı beklentisinin altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğine işaret eden Ürkün, ons altında 2 bin 45 doların direnç seviyesi olduğunu, bu seviyenin geçilmesi halinde onsta yeni zirveler görülebileceğini belirtti. Ons altındaki yükselişin gram altını da destekleyeceğini ifade eden Ürkün, gram altında bin 920 lira seviyesinin geçilmesi halinde gram altının tarihi seviyelere yükseleceğini söyledi. "2024 altının yılı olacak" diyen Ürkün, yeni yılda merkez bankalarının faiz indirimlerine başlayacak olmasının altın fiyatlarını destekleyeceğinin altını çizdi. Gümüş fiyatlarının da 2024'te yükseleceğine dikkat çeken Ürkün, gümüşün güçlü bir alternatif yatırım aracı olacağını belirtti.

BORSADA SEYİR NE OLUR?

Borsa İstanbul'un bir hikaye arayışında olduğunu belirten Ürkün, yerli yatırımcının mevduat faizine yöneldiğini, bu durumun da borsada baskıyı artırdığını ifade etti. Yabancı yatırımcının borsaya gelmeye başladığına dikkat çeken Ürkün, yabancı girişlerinin 2024'te artmasıyla borsada yeni rallilerin yaşanacağına işaret etti. "Yabancı girişlerinin artmasıyla borsada genel yayılan yükseliş, yukarı yönlü potansiyel yaratabilir. Borsa İstanbul böylece 10 bin puan seviyelerine kadar yükselebilir" diye konuştu. Mevduat faizine karşı borsanın yeniden güçlü bir alternatif olabileceğine işaret eden Ürkün, borsadan çıkan yatırımcıların geri dönüş yapabileceğini vurguladı.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 17
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allah fakirlikte sınır koymuş zenginliğe sınır koymamıştır. Helale haram diyemezsin. Zekatını ve sadakanı ver dünya senin olsun.
    Cevapla
  • Doğrucu 4 ay önce Şikayet Et
    BİST’e yatırım yapın dedi büyüklerimiz yaptık Yaptırıma uğradık..elimizdekini avucumuzdakini Kaybettirdiler…
    Cevapla
  • Hamit 4 ay önce Şikayet Et
    Büyüklerimiz derken????
    Cevapla
  • Yook 4 ay önce Şikayet Et
    Sanki 2023 ye kaybettirmiş gibi konuşuyorsunuz
    Cevapla
  • Kamil 4 ay önce Şikayet Et
    Enflasyonun altındaki her getiri kayıptır. Enflasyon %125.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    binlerce bebek çocuk ve masum insanlar katlediliyor, siz altın, gümüş biriktirenler, ALLAH bu yaptığınızı yanınıza bırakırmı, o altın ve gümüşleri, ALLAH YOLUNDA HARCASANIZA
    Cevapla
  • İzmirli 4 ay önce Şikayet Et
    Vallahi kardeşim para olarak neyim var neyim yok hepsini kardeşlerime veriyorum. Onlara helal olsun. Elime yüklü miktarda para geçecek inşallah. 4'te 3'ünü yine vereceğim. Filistin davamdır!
    Cevapla
  • İsmail 4 ay önce Şikayet Et
    Bugün Allah yolunda ne yaptın sen onu bir düşün
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    biriktirdiğiniz, ihtiyaç fazlası altınlar, cehennem de size ateş olacaklar
    Cevapla
  • Zeki Amatersten 4 ay önce Şikayet Et
    İhtiyaç fazlası derken????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle