Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin devreye alınması için geçtiğimiz günlerde onay çıkmıştı. Şimdi ise Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde ilk reaktörün devreye alınması için tam kapsamlı ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçilecek. Peki bu santral Türkiye'ye neler katacak? Araştırmacı Büşra Zeynep Özdemir Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye değerlendirmelerde bulundu.


Araştırmacı Büşra Zeynep Özdemir şunları söyledi:

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Türkiye'nin ilk nükleer santrali olması açısından önemli.  Bundan sonrasında reaktörün devreye alınması, çalıştırılması olacak. Geçtiğimiz hafta sayın bakanımız da açıkladı. İnşallah Cumhuriyetimizin 101. yılında ilk reaktörün devereye alınması planlanıyor.  Nükleer enerji elektirik üretiminde oldukça önemli. 

İklim değişikliği ile mücadele de sıfır emisyon üretmesi açısından, ikinmci olarak da nükleer enerji santralleri dünyadaki elektirk enerjisi üretiminde en fazla kapasite faktörüne sahip santrallerdir. Diğer hiçbir santralde bu yok. Nükleer santraller 365 gün 7/24 saat aynı kapasite de enerji üretebiliyorlar. 

Türkiye Akkuyu ile nükleer enerji kullanan ülkeler ligine katılacak. Dünayda 30'dan fazla ülkede nükleer santraller mevcut.  Nükleer enerji daha uygun elektirik üretme şansı da sunuyor.  Türkiye'nin enerji de dışa bağımlılığının azaltılmasına da katkı sağlayacak. 

Yavuz SELVİ-HABER7

 

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Ali 19.12.2023 09:34
    Ve nükleer silahlanma yolunda önemli adım atmış olduk.
  • Kenan 19.12.2023 07:32
    3 kat fiyatına santralden enerji alacağız . Zararımız çok büyük
  • Erkan 19.12.2023 05:14
    Bu akkuyunun turkiyeyle alakası yok tüm sermayesi ve kazanımı rüyaya ait biz sadece eleman çalışacagiz
  • Hüseyin- 19.12.2023 00:12
    Barajlara günes panelleri montaj edilse cok yararli olur.Hem enerji elde edilir hemde suyun buharlanmasi önlenir.Millete ikiser panel ucuza dagitin herkesin kari olur.
  • misafir 18.12.2023 23:46
    Baika yaptırmayın güneş enerjidini yüm ülkeye yayalım fakat ovalara değil işe yaramayan dağlık slanlara çook yapılmslı
Daha fazla yorum görüntüle