Dolara geçme sözü veren Javier Milei'nin Devlet Başkanı olmasının ardından, Arjantin Merkez Bankası önünde toplanan kalabalık kasası tamamen boşalan banka için cenaze töreni düzenledi.

MERKEZ BANKASINI KAPATIP DOLARA GEÇMEK İSTİYOR

Arjantin'in yeni lideri Milei'nin ekonomik krizde olan Arjantin için ürettiği çözüm politikaları arasında Merkez Bankası'nı kapatmak ve ülkesinin para birimi Peso yerine Amerikan doları kullanmak vardı.

Ekonomik Şok Terapisi sözü veren Milei'nin çıkışı sonrası toplanan yüzlerce kişi Arjantin Merkez Bankası önünde cenaze töreni düzenledi.

Yeni Devlet Başkanının önündeki tablo ise ağır. Hem hükümetin hem de Merkez Bankası'nın kasası boş. Baş etmesi gereken önemli konulardan biri de geçen yıl Uluslararası Para Fonu IMF ile yapılan 44 milyar dolarlık borç programı.

Yorumlar 54 Yorum Var
  • Misafir 12.12.2023 14:11
    Amerikan dolarına geçen her ülke aynı zamanda Amerika'nın karşılıksız bastığı paranın da ortağıdır... Elinde dolarla bir ülke kapısını çalarda al dolarını ver karşılığını glderse zükü tutar.. Mesela Çin devleti 1 Trilyon dolar ile kapısını çalarsa Arjantin bunun karşılığını vermesi gerekir. Veremez ise orası artık Çin'dir.
  • meraci83 11.12.2023 17:33
    ABD denen büyük kan emici vampirin Avrupa da ki kuklası Zelenski idi koskoca Ukraine devletinin hali içler acısı, G. Amerika da da Javier Milie diye yeni bir kukla buldu kendine, tam bir artis. Arjantin in sonu da nihayetinde Ukraine gibi olacaktır, şüphesiz! Ya da kendi düşen ağlamaz mı demeliydik?
  • 68 dadaş 1915 11.12.2023 17:29
    Çinden kurtulmak içinmi amarikanın kucagına oturacak
  • Kill fetö 11.12.2023 17:25
    Bakıyorum dolar köleleri iyi falan diyor, muhtemelen 15 Temmuzda parayı çekmeye çalışan "vatandaşların" önde gidenleri.
  • Değerlendirme 11.12.2023 16:49
    Latin Amerika ülkekeri olan Equador ve El Salvador bundan yirmi sene önce Yüksek ve Hiperenflasyon neticesinde Dolara geçtiler iki ülkenin Enflasyon oranları gayet düşük ve başarılı oldular!
Daha fazla yorum görüntüle