Sosyal medyada Ziynet Kuşaslan'ın yeni nesil dolandırıcılık hakkında paylaştığı bilgilendirici videosu ses getirdi.

Videoda anlatılana göre 'bir şekilde' ele geçirilen telefon numarasıyla hedefteki şahıs aranıyor. Telefondaki ses; 'şu konumdan, şu cep telefonu modeline sahip telefondan sistemimize (Getir veya herhangi bir insternet alışveriş sitesi) giriş yapıldı. Siz misiniz' diye soru yöneltiyor. 'Değilim' cevabı alındıktan sonra 'sipariş iptal edilecek ama iptal edilmesi için telefonunuza gelen kodu bize söyleyin' şeklinde tekrar aranan şahıstan o kudu söylemesi isteniyor. Kod verildiği takdirde ise dolandırcılar hedefine ulaşmış oluyor. Bu sistemle en çok karşılaşılan o kişi üzerinden araç kiralama yapılması ve sonrasında yaşanan adli sıkıntılar oluyor.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • TIKTAK MAĞDURU 11.12.2023 10:53
    TİKTAK BU İŞİN BAŞINI ÇEKİYOR. TİKTAK müşterilerinin bilgilerini sızdırıyor ve dolandırılanların sayısı her geçen gün artıyor. Firma üst yöneticilerine kadar ulaştım ancak vurdum duymaz, ukala bir tavırla sizi başlarından salıyorlar. Bu da yeni yöntem para aklama/dolandırma işi. Umarım yetkililer gerekli süreci başlatırlar.
  • El-azizli 09.12.2023 23:16
    Türkçe konuş kızım , bu ne rezillik. Tercüman lazım seni anlamak için. Bu bitmez özentiniz bitirdi milleti.
  • nasıl 09.12.2023 22:03
    iyide o kod nereden geliyor, onu vermeyle adamlar ne üzerinden nasıl hedefine ulaşmış oluyor?
  • orhan 09.12.2023 20:20
    ben olsam belki inanabilirdim hatta çoğu kişi inanır diye düşünüyorum kart ile hiç alış veriş yapmıyorum ve internetten alışveriş yapacağım zamanda sanal kart kullanıyorum