Katar, Türkiye için sinyali verdi! 1973'ü işaret ettiler
Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi 9. Toplantısı hakkına konuşan Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Casim Al Sani, toplantıda 'birçok anlaşma imzalanması bekleniyor' dedi.
Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Casim Al Sani, 4 Aralık'ta Doha'da gerçekleştirilecek Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi 9. Toplantısı'nın ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla tartışılmasına ve önemli bölgesel ve uluslararası konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunulmasına fırsat tanıyacağını belirtti.
KATAR, TÜRKİYE İÇİN SİNYALİ VERDİ! 1973'Ü İŞARET ETTİLER
Büyükelçi Al Sani, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi 9. Toplantısı'na ve iki ülke arasındaki ilişkilere dair yazılı açıklama yaptı.
Temeli 2014 yılında atılan Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi'nin 9. toplantısına ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Al Sani, söz konusu komite toplantılarında geçen yıllarda derin ve köklü ilişkileri yansıtan çeşitli siyasi, ekonomik, sosyal, çevresel ve diğer önemli alanlarda birçok anlaşmaya imza atıldığını belirtti.
İki ülkenin ortak tarihinden güç alan köklü ilişkiler sayesinde halklar arasında oluşan karşılıklı yakınlaşmadan duydukları memnuniyeti ifade eden Al Sani, Katar-Türkiye ilişkilerinin, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde son yıllarda pekişen ortak siyasi irade sayesinde yüksek bir seviyeye ulaştığını vurguladı.
TÜRKİYE-KATAR YÜKSEK STRATEJİK KOMİTESİ 9. TOPLANTISI'NDA BİRÇOK ANLAŞMA İMZALANMASI BEKLENİYOR
Türkiye ve Katar halklarının yararına olacak şekilde ikili ilişkileri güçlendirme noktasında ortak çaba göstereceklerini kaydeden Al Sani, 4 Aralık'ta başkent Doha'da gerçekleştirilecek Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi 9. Toplantısı'nda birçok anlaşmanın imzalanmasını beklendiğini belirtti.
Ankara ve Doha arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıldönümüne denk gelen 9'uncu toplantının, iki kardeş ülke arasında çeşitli alanlardaki işbirliği ilişkilerine ivme ve güç katacağını kaydeden Al Sani, Türkiye-Katar ilişkilerinin, kurulduğu 1973'ten itibaren stratejik ortaklık aşamasına gelene kadar niteliksel bir dönüşüm geçirdiğine işaret etti.
Al Sani, "Bu tür üst düzey toplantıların gerçekleştirilmesi, ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla tartışılmasına ve ortak gündemde yer alan önemli bölgesel ve uluslararası konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunulmasına fırsat tanıyacaktır." İfadelerini kullandı.
"(TÜRKİYE VE KATAR) DÜNYADA İKİ İSTİKRAR ADASI OLARAK BİRLİKTE YÜKSELDİLER"
Katar ile Türkiye'nin, son yıllarda karşılaştıkları bölgesel zorluklara karşı güçlü duruşunu koruyan iki ülke olduğunu, kardeş ülkeler olarak yakın işbirliği içinde çalışıp zorlukların üstesinden gelmeyi başardığını vurgulayan Büyükelçi, şunları kaydetti:
"Bölgedeki birçok önemli dosyada iki ülke arasındaki koordinasyon ve birçok konuda ortak vizyona sahip olmaları, özellikle de anlaşmazlıkların çözümü, barış, güvenlik ve istikrarın tesisi konusunda gösterdikleri büyük çabalar sayesinde bölgede ve tüm dünyada iki istikrar adası olarak birlikte yükseldiler. İki ülke arasındaki stratejik ilişki, bölgedeki dengenin temel direklerinden biriydi ve birçok siyasi, güvenlik ve ekonomik zorluk ve risk karşısında gerçek bir garanti oluşturdu."
"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ SEÇKİN İLİŞKİLERİN YATIRIM ALANINDA EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KENDİNİ GÖSTERMESİ SEVİNDİRİCİ"
Türkiye ve Katar'ın ekonomiden savunmaya, ticaretten yatırımlara kadar pek çok alanda ortaklıklarının karşılıklı fayda temelinde güçlendiğini belirten Al Sani, şöyle devam etti:
"2021 yılında 1,8 milyar dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacmi, 2022 yılında yaklaşık yüzde 17 artışla yaklaşık 2,2 milyar dolara ulaştı. Katar pazarında da yüzlerce Türk firması faaliyet gösteriyor ve buna karşılık 33,2 milyar dolar tutarındaki Katar sermayesi ile birçok Katarlı şirket Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Özellikle son dönemde Türk ekonomisini destekleyen birçok yatırım alanında Katar özel sektörünün rolü önemli ölçüde arttı. Sonuç olarak sevindirici olan, iki ülke arasındaki seçkin ilişkilerin yatırım alanında en güçlü şekilde kendini göstermesi."
-
Ünal çar 1 yıl önce Şikayet EtEsselamüaleyküm, ahde vefa, doğruluk, dürüstlük, İhlas ve samimiyet, İslam olmanın nişanesi, Katar herzaman bu ilkeler doğrultusunda dost, kardeş bir ülke, helal olsun Allah (c.c) sayılarını artırsın..,Beğen Toplam 17 beğeni
-
Tosun 1 yıl önce Şikayet EtAzarbeycan katar Pakistan kötü günümüzde yanımızda oldu kardeş ülke bunlarBeğen Toplam 22 beğeni
-
Kızılelma 1 yıl önce Şikayet EtTürkiye Katar Kardeş ülkedir.Beğen Toplam 26 beğeni
-
Diyarbakır 1 yıl önce Şikayet EtArap sermayesinin yarısını Avrupa'nın elinden alırsak zaten tr de ne cari açık ne sıkıntı kalır bu yapılan algıların arkasında hep batı var çünkü arap yatırımını ve parasını hep kendilerine çekmişlerdir bu zamana kadar fakat son yıllarda bunu kırmayı azda olsa başardık.. Ümit Özdağ denen ajan boşuna ortaya çıkmadı son zamanlarda !!!Beğen Toplam 79 beğeni
-
Ramazan 1 yıl önce Şikayet EtAynen doğru kardeşim.hele ümit özdağ konusu.ülkemizin artık sırtındaki safralardan silkinmesi şart.Beğen Toplam 7 beğeni
-
Nurettin örnek 1 yıl önce Şikayet EtAlgıların arkasında batının olması normal bir durumdur.esasında içimizdeki batı hayranı ve uşakları nın Arap(Müslüman) sermayesi düşmanlığıdırBeğen Toplam 9 beğeni
-
artvinli 1 yıl önce Şikayet Etöyle bir algı yapıyorlarki, anadoluyu işgal edip yakıp yıkan yunan ve avrupalılar dost ama bir kaç kabile dışında bizimle hiç savaşmamış araplar düşman.devlet bu algıyı kırmak ile yükümlüdürBeğen Toplam 62 beğeni