Tarih verildi! Depremzedeler yuvalarına kavuşuyor

Malatya'da deprem konutlarının teslimatı için hazırlıklar başladı. Bölgede yapımı tamamlanan 4 bin konutun teslimatı için tarih verildi.

Tarih verildi! Depremzedeler yuvalarına kavuşuyor
Tarih verildi! Depremzedeler yuvalarına kavuşuyor
GİRİŞ 01.12.2023 13:46 GÜNCELLEME 01.12.2023 13:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yapımı tamamlanan 4 bin kalıcı konut hak sahiplerine teslim edilecek.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı kentlerde biri olan Malatya'da kentin yeniden imar ve ihyası için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Depremlerde yapı stokunun yüzde 70'i hasar gören Yeşilyurt ilçesinde ise yapımı tamamlanan 4 bin kalıcı konutun hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

TARİH NETLEŞTİ!

Yeşilyurt genelinde yapımı tamamlanan 4 bin konutun Aralık ayında hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını kaydeden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "İkizce bölgesindeki toplu konutlarda hummalı bir çalışma var. Konutların yıl sonuna yetiştirilmesi için çok hızlı bir çalışma yürütülüyor.

"YOĞUN BİR ÇALIŞMA SÜRDÜRÜLÜYOR"

Bu çalışma ve gayretler bizleri de çok mutlu ediyor. Aralık ayında içerisinde yavaş yavaş teslimatlar başlayacak. Diğer taraftan da altyapı çalışmaları içinde yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Bizler de kurum olarak işlerin daha da kolaylaştırılması için gerekli lojistik desteği sağlıyoruz" dedi.

"ARALIK AYINDA 4 BİN KALICI KONUTU TESLİM EDECEĞİZ"

Tamamlanan kalıcı konutların hak sahiplerine teslim edilmesinin kentte hayatın normale dönmesi noktasında önemli bir adım olacağını aktaran Çınar, "Aralık ayında 4 yapımı tamamlanan 4 bin konutu hak sahiplerine ile buluşturmaya çalışacağız. Konutların teslimi şehrin normalleşmesine katkı vererek kent dışına çıkış yapan vatandaşlarımızın geri dönüşünü de sağlayacaktır. Bu noktada başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere katkı verenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • ⁴abdullah⁴ 4 ay önce Şikayet Et
    Allah çalışanlardan razı olsun.. geçmiştede depremler meydana gelmişti de para tiplanmıştı o paraları yemişlerdi hiç ev yapmamışlardı o günlerden bu günlere....
    Cevapla