Yılmaz: Ekonomi beklentilerin üzerinde büyüdü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bugün açıklanan 3. Çeyrek ve 9 aylık büyüme verilerine ilişkin açıklamada bulundu. Yılmaz, büyüme performansının 14. çeyreğe taşındığını söyledi.

Yılmaz: Ekonomi beklentilerin üzerinde büyüdü
Yılmaz: Ekonomi beklentilerin üzerinde büyüdü
GİRİŞ 30.11.2023 15:03 GÜNCELLEME 30.11.2023 15:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, üçüncü çeyrek büyüme verilerini değerlendirdi.

Yılmaz, "Siyasi güven ve istikrar içinde, politikalarda öngörülebilirliğin sağlandığı bir ortamda, 13 çeyrektir süren kesintisiz büyüme performansımızı 14. çeyreğe taşımız durumdayız" diye konuştu.

2023 yılı üçüncü çeyreğinde ekonominin, piyasa beklentilerinin üstünde yüzde 5,9 oranında büyüdüğünü hatırlatan Yılmaz, "Üçüncü çeyrek büyüme gerçekleşmeleri Orta Vadeli Program'da öngördüğümüz çeyreklik ve yıl geneli büyüme hedeflerimiz uyumludur" dedi.

Yılmaz, üretim yönüyle ele alındığında üçüncü çeyrekte tarım, sanayi ve hizmetler sektörlerinin tamamında pozitif bir büyüme gerçekleştiğini vurguladı.

Yılmaz, harcamalar yönüyle ele alındığında ise üçüncü çeyrekte sabit sermaye yatırımlarındaki yüzde 14,7'lik yüksek artışın, büyümenin daha sağlıklı bir kompozisyonla ve dezenflasyon yaklaşımınla uyumlu bir patikada ilerlediğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı  Yılmaz, "Üçüncü çeyrekte ekonomimiz yüzde 5,9’luk bir büyüme performansı gösterirken; OECD ekonomileri ortalama %1,7, EU27 ekonomileri ise %0,1’lik bir oranda büyümüştür. 2023’ün ilk 9 aylık döneminde ekonomimiz yüzde 4,6’lık bir büyüme performansı gösterirken; OECD ülkeleri ortalama %1,6, EU27 ülkeleri ise 0,5’lik bir oranda büyümüştür" diye konuştu.

 

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • Hakan 4 ay önce Şikayet Et
    Ya ben bilmiyorum AK Parti'nin içinde kim varsa ekonomi büyüğü iyileşiyor diyor ya biz mi salağız gerçekten iyileşiyor da biz anlamıyoruz yoksa sizler Bir hayal dünyasında mı yaşıyorsunuz yoksa biz televizyonda başka bir ülkenin iktidarını mı görüyoruz
    Cevapla