Türkiye'den 240 milyar dolarlık sanayi ihracatı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin 255 milyar dolara erişen ihracatının 240 milyar dolarının sanayi ürünlerinden oluştuğunu açıkladı.

Türkiye'den 240 milyar dolarlık sanayi ihracatı
Türkiye'den 240 milyar dolarlık sanayi ihracatı
GİRİŞ 28.11.2023 09:41 GÜNCELLEME 28.11.2023 09:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, sosyal medya hesabından sanayinin ihracattaki payına dair bilgi verdi.

Bakan Kacır, mesajında katma değerli ve yüksek teknolojili ihracatı artırma, yatırımları hızlandırma ve sanayinin rekabet gücünü yükseltme konusunda da çalışma yapıldığını belirtti.

Kacır, mesajında Ticaret Bakanlığı'na ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) düzenlediği TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'ndaki girişimleri nedeni ile teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

"İHRACAT, REKABET GÜCÜ DEMEK"

İhracat, rekabet gücü demek. Yatırım demek, üretim ve istihdam demek. 255 milyar dolara erişen ihracatımızın 240 milyar doları sanayi ürünlerinden oluşuyor. TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda ihracatçılarımızla birlikteydik. Katma değerli ve yüksek teknolojili ihracatı artırma, yatırımları hızlandırma ve sanayimizin rekabet gücünü yükseltme konusunda yürüttüğümüz çalışmaları istişare ettik.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mizah 5 ay önce Şikayet Et
    Onun için mi yıllardır sanayi inşaattan dört kat yavaş büyüyor hatta bazen küçülüyor ? Kim yalancı ? ET buysa kedi nerede ? Üçüncü çeyrek büyüme rakamları yayınlanmadı. Herhalde daha TÜİK kitabına uyduramadı.
    Cevapla