Bakan Şimşek 'Önemli bir program' diyerek açıkladı: Cari açığı azaltmayı hedefliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan Merkez Bankası'nın duyurduğu Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı'na ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 27.11.2023 10:18 GÜNCELLEME 27.11.2023 10:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programını geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamada bulunan Mehmet Şimşek şu ifadeleri kullandı:

Önemli bir program. Dış ticarette önemli payı olan yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacağız. Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz. Süreçte teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, finansal fizibiliteyi bankalar inceleyecek, nihai kararı ise Merkez Bankası verecek. Ülkemiz için hayırlı olsun.

BAKAN KACIR: UYGUN KOŞULLARDA KREDİ ERİŞİMİ SAĞLAYACAK

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Yatırım, İstihdam, Üretim, İhracat

Merkez Bankası, teknolojik ve stratejik yatırımlara odaklanan, yıllık 100 milyar TL olmak üzere üç yılda 300 milyar TL limit tahsis edilmesi planlanan yeni Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programını duyurdu.

anayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, teknoloji ve strateji değerlendirmesi yapacağımız,
1 milyar TL ve üzeri düzeyde yatırım projeleri için
281 üründen oluşan Stratejik Öncelikli Ürün ve
261 başlıktan oluşan Teknoloji Alanları Listesini yayımladık.

Bu program,

️Yatırımcılarımızın uzun vadeli ve uygun koşullarda yatırım kredisine erişimini sağlayacak.

️Yüksek teknoloji yatırımlarını hızlandıracak.

️Cari denge ve fiyat istikrarına katkı sağlayacak.

️#MilliTeknolojiHamlesi yolculuğumuzu güçlendirecek"

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 7
  • doğa 5 ay önce Şikayet Et
    sayın bakanım çalışma bakanımız haberlere çıkıp 7200 pirim gün eşitleme çalışmalarıyla hiç gündeme gelmiyor en azından birileri çıkıp bi açıklama yapsın bu konuyla alakalı 2024 de kalmasın zaten pirim gün borcu içinde esnaf borç üstüne borcumuz olacak 2024 te
    Cevapla
  • esnaf 5 ay önce Şikayet Et
    sayın bakanım 7200 pirim gün eşitlemesi haberleri hiç çıkmıyor neden küçük esnafı bekletiyonuz artık yasalaşsın daha fazla bekletmeyin bizleri
    Cevapla
  • Bir Öneri 5 ay önce Şikayet Et
    2020, 2021 ve 2022 yılında çok düşük faiz oranları üzerinden kredi çekip ev, araba ve arsa alanlar oldu. Aldıkları ev ve arabalar 10 kat 15 kat değerlendi. Şu anda ödedikleri kredi taksitleri kuşa döndü. 2020, 2021 ve 2022 yıllarında kredi ile ev araba ve arsa alanlara bir defalık servet vergisi gelmeli bence. Kolay yoldan zengin oldular. Saygılarımla.
    Cevapla
  • Misafir 789 5 ay önce Şikayet Et
    Çok iyi haber.
    Cevapla
  • hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Faize davetiye çıkarmak Allaha karşı savaş açmaktır. gerisini siz düşünün...
    Cevapla
  • Mazlum 5 ay önce Şikayet Et
    Bi bitmediniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle