Bakan Şimşek: Türkiye'nin risk primi yüzde elliden fazla geriledi

Bakan Şimşek, uygulanan politikalarla yatırımcı güveni artarken, rezervlerin güçlendiğini ve ülke risk priminin düştüğünü belirtti. Şimşek, mayıs ayında 700’ün üzerinde olan Türkiye’nin risk primi bugün 330’lar seviyesine geriledi dedi.

GİRİŞ 23.11.2023 18:06 GÜNCELLEME 23.11.2023 20:06
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulanan politikalarla yatırımcı güveni artarken, rezervlerin güçlendiğini ve ülke risk priminin düştüğünü belirterek, "Bugün açıklanan verilere göre TCMB brüt rezervleri Eylül 2014'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 134,5 milyar dolara ulaşmıştır. Mayıs ayında 700'ün üzerinde olan Türkiye’nin risk primi bugün 330'lar seviyesine geriledi." ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını vurgulayan Şimşek, fiyat istikrarının sürdürülebilir yüksek büyümenin ön koşulu olduğunu bildirdi.

Uygulanan politikalarla yatırımcı güveni artarken, rezervlerin güçlendiğini ve ülke risk priminin düştüğüne işaret eden Şimşek, bugün açıklanan verilere göre, TCMB brüt rezervlerinin eylül 2014'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 134,5 milyar dolara ulaştığına dikkati çekti.

"YATIRIMI, ÜRETİMİ VE İHRACATI DESTEKLEMEKTE KARARLIYIZ"

Şimşek, mayısta 700'ün üzerinde olan Türkiye'nin risk priminin, bugün 330'lar seviyesine gerilediğinin altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dezenflasyon sürecinde yatırımı, üretimi ve ihracatı desteklemekte de kararlıyız. Bu çerçevede, Eximbank'ın sermayesi güçlendirilirken, ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek için günlük reeskont kredi limitini 10 katına çıkararak 3 milyar liraya yükselttik. İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetler için reeskont kredi faizlerine üst sınır getirerek, iskonto oranını azami yüzde 25,9'da sabit tuttuk. TCMB yeni YTAK (Yatırım taahhütlü avans kredisi) programı ile nitelikli yatırımları desteklemek için yıllık 100 milyar lira olmak üzere 3 yıl boyunca toplam 300 milyar lira limit tahsis etmiştir."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Ziyaretçi 5 ay önce Şikayet Et
    Millet evini arabasını satıp faize yatırıyor inşallah yeni bir kriz olmaz..
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Sanırım faizde de hedef 50+1
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    sayın bakan bundan önce bakanken de becememiştin yine beceremedin bırak git lütfen.. bu işler seni aşıyor ama sen hala konunun nerelere geldiğini anlayamamışsın.
    Cevapla
  • hasan 5 ay önce Şikayet Et
    neden nüfus artışından bahseden yok ülkede yiyici çoğaldı haliyle ihtiyaçtan dolayı ev araç giyim ve gıda fiyatlarında yükselişler olacak bu yükselişlerde enflasyonu tetikleyecek.
    Cevapla
  • Alperen 5 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım kredi kartlarından ve ek hesap kardan lütfen zammı kaldırın zor durumdayiz oduye biliyorduk şimdi takibe düşmeyelim diye kosturuyoruz bir duzenimiz var di bankanın peyder pey yaptığı küçük zamlarla şimdi belimizi büktü nakit elimizde hemen hemen kalmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle