TCMB'den kredi kartı azami faiz oranına ilişkin karar

Merkez Bankası politika faizini 5 puan artırarak 40'a yükseltti. Kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında ise aralıkta değişiklik olmayacak.

GİRİŞ 23.11.2023 14:18 GÜNCELLEME 23.11.2023 15:32
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizini beklentilere paralel 5 puan artışla yüzde 40'a çıkardı. Normal şartılarda kredi kartı ve üye işyeri komisyon oranları politika faizine bağlı olarak değişiyordu. 

Kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında aralıkta değişiklik olmayacak.

Kredi kartı faizlerinde belirleyici olan referans faiz oranı yüzde 3,16’da sabit kaldı.

İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinde iskonto oranı azami yüzde 25,93'te sabit tutuldu

NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ OLACAK?

Yüzde 3,16'lık faiz oranı Aralık ayı boyunca da geçerli olacak. Merkez Bankası bir sonraki toplantıda faize karar verecek. 

Yani yeni yıla kadar kredi kartı faiz oranları değişmeyecek.

TCMB'den yatırım taahhütlü avans kredisiTCMB'den yatırım taahhütlü avans kredisi

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Varandas 5 ay önce Şikayet Et
    Bakıyorum da tuzu kuru süslumanlardan kimi kart kullananı gavur ilan ediyor, kimi "zorlyanmi var alma, kullanma kredi kartı" diye ahkam kesiyor. Bir din kardeşi, yada. Komşusu bir kaç lira borç istese kırk dereden su getirir. Din kardeşine sui zanda bulunmanın hükmünü bilmez.
    Cevapla
  • halil 5 ay önce Şikayet Et
    Son 2 senedir kredi kartı kullanıyorum faiz haram kendimi sorguluyorum kapatayım şunu dedikce cebim de paramın olmadıgı ve kazandıgımı orantılı akıllı kullanmadığım için banka limit yükseltiyor ve yükseltikce kullanıyorum derken nefsime uyuyorum geziyorum dolaşıyorum kart ödemesi gelince ne varsa kazandığım yatırıyorum daha cok calışmak zorunda kalıyorum borç olan kendi param mış gibi oluyor
    Cevapla
  • Türkeş. 5 ay önce Şikayet Et
    Geziyorum derken nereye gidiyorsun nereye daha çok harcıyor sun acep
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    Faizleri bu kadar yükseltmek için dışarıdan transfer yapmaya gerek yoktu ki. Bu faiz ortamında yatırım yapmayı beklemek aptallık olur. Bu gidişle ne yatırım olur. Ne alışveriş olur. Yakında resesyona gireriz.
    Cevapla
  • Qwerty 5 ay önce Şikayet Et
    Yaaa kiyamammmm. Merkez Bankası bizleri mi düşünürmüş. Yaaa sağolunuz. Siz isteyin biz 10 da öderiz faiz ne demek. Allah bizlere bir şekilde yardim ediyor hamdolsun. Bu kadar sıkı ekonomi politikanıza karşılık yaşayabiliyoruz.
    Cevapla
  • By deli 5 ay önce Şikayet Et
    Parası olan helal haram demeden parayı faize yatırıyor olan garibana oluyor sömğrmeye devam ağalar bunun öbür tarafıda var elbet o hesap görülecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle