Bakanlık harekete geçti: İklim değişikliğine uyum için 6,8 milyon avro hibe verilecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iklim değişikliğine uyum için hibe desteği verecek. İklim Değişikliği Başkanı Halil Hasar, "Yerel ve bölgesel düzeyde iklim değişikliğine uyum kapsamında 6,8 milyon avro hibe vereceğiz" dedi.
İklim Değişikliği Başkanı Halil Hasar, iklim değişikliğine uyum çalışmalarını desteklemek amacıyla toplam 6,8 milyon avro hibe desteği sağlanacağını bildirdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hasar, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) II kapsamındaki hibe programına ilişkin bilgi verdi.
Hasar, Türkiye'de İklim Değişikliğine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programıyla, toplumların dirençliliğinin artırılmasının, doğal kaynaklar ve ekosistemlerin geliştirilmesinin, etkilenebilir sosyal kesimlerin, şehirlerin ve ekonomik sektörlerin uyum kapasitelerinin artırılmasının hedeflendiğini vurguladı.
İklim değişikliğine uyum eylemlerinin yerel koşullara göre planlanması gerektiğini belirten Hasar, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Hedefleri kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
Hasar, bir yandan çevrenin korunması ve geliştirilmesi adına çalışmalar yürütürken diğer yandan da iklim krizine karşı tüm paydaşlarla işbirliklerini artırdıklarını, Türkiye'nin tamamında iklim değişikliğiyle mücadeleyi temin etmek için hem rehberlik hizmetinde bulunduklarını hem de finansman desteği sağladıklarını ve bu kapsamda yeni hibe programının hazır olduğunu bildirdi. Hasar, şunları kaydetti:
"Hibe Programı belediyeler, bölge ve il müdürlükleri, bölgesel kalkınma ajansları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, araştırma kurumları, toplum temelli kuruluşlar, odalar, birlikler ve aynı zamanda etkilenebilir tüm noktalara ulaşacak. Yerel ve bölgesel düzeyde iklim değişikliğine uyum kapsamında 6,8 milyon avro hibe vereceğiz. 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefine ulaşmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Ulusal İklim Değişikliği Uyum Planları'nda belirtilen eylemlerin hibe programıyla yerelde uygulanmasını hedefliyoruz. Yerelde iklim değişikliğine uyumu gerçekleştirdiğimizde, şehirlerimiz iklim değişikliğine karşı dirençli hale gelecek. Özellikle vatandaşlarımıza ilk hizmet noktası olan belediyelerimizin iklim değişikliğine uyum noktasında kendilerini güncellemeleri için bu finansman desteği büyük önem arz ediyor. İnşallah 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerimiz kapsamında toplumun tüm kesimiyle güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz."
-
Turancılar 11 ay önce Şikayet Et6,8 milyon dolar kime yeterBeğen Toplam 1 beğeni
-
Sedat Antalya 11 ay önce Şikayet EtHidroelektrik santrallerinede türbünden geçen kolektörü çevirdikten sonra bu suyu tekrardan tamamı mümkün değil ama bir kısmını geri barajlara basamak lazım, bunu uygulayan ülkeler var, gayette başarılılar, bir kısmında yeraltı suyu beslemek için kuruyan kuyulara göllere yönlendirmek faydalı olurBeğen Toplam 1 beğeni
-
Bilal 11 ay önce Şikayet EtÇok güzel fikir.Allah razı olsun.Gel gör ki bizim bürokrasinin kafası böyle faydalı işlere basmaz.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Veli 11 ay önce Şikayet EtHiç bir şey yapılmadan yenir bu paraBeğen Toplam 3 beğeni
-
Nezih 11 ay önce Şikayet EtÇok güzel bir düşünce.Ancak üniversiteler, araştırma kurumları dışında bunu ciddiyetle kullanacak kurum olmaz diye düşünüyorum.Özellikle belediyelerin çok azı bu parayı gerçek yerinde kullanır.Beğen Toplam 4 beğeni