Bakan Şimşek'ten cari açık ve enflasyon mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi. Şimşek, bu yıl proje finansmanı amacıyla sağlanan dış kaynak tutarının ise 7.5 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Bakan Şimşek'ten cari açık ve enflasyon mesajı
Bakan Şimşek'ten cari açık ve enflasyon mesajı
GİRİŞ 17.11.2023 13:32 GÜNCELLEME 17.11.2023 13:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, "Uluslararası finansal kuruluşlarla ilişkilerimizi daha da güçlendiriyoruz. Makro finansal istikrarı sağlamak için uygulamaya koyduğumuz programımıza güçlü bir destek var" şeklinde belirtti.

Uluslararası rezervleri artırarak kırılganlığın azaltıldığının altını çizen Bakan Şimşek, "Enflasyon ve cari açıkta kalıcı düşüş için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" şeklinde vurgu yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin proje finansmanı alanında sağladığı dış kaynak imkanlarına ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmeyi alıntılayarak, sosyal medya paylaşımını yaptı.

AVRUPA YATIRIM BANKASI'NDAN 400 MİLYON EURO FİNANSMAN

Bakan Mehmet Şimşek, Avrupa Yatırım Bankası'ndan 400 milyon Euro finansman sağlanmasına ilişkin kredi anlaşmasını imzaladıklarını; bu yıl proje finansmanı amacıyla sağlanan dış kaynak tutarının ise 7.5 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan haberde Şimşek, "Avrupa Yatırım Bankası'ndan depremin yaralarını sarmak ve kentlerin yeniden inşasına katkı sağlamak amacıyla 400 milyon Euro finansman sağlanmasına ilişkin kredi anlaşmasını imzaladık" dedi.

Söz konusu projeyle deprem felaketi sonrası, kentlerde ortaya çıkan iyileştirme ve yeniden inşa ihtiyacına katkı sağlanmasının amaçlandığını belirten Şimşek, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgeyi yeniden inşa etmek için bu yıl gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) yaklaşık yüzde 3'ünü harcamış olacaklarını söyledi.

Avrupa Yatırım Bankası'ndan en son 2018 yılında proje amacıyla finansman sağlandığını belirten Şimşek, "Diğer uluslararası kuruluşlarla olduğu gibi AYB ile de iletişimimiz çok daha güçlü bir hale gelmiştir. Böylece 2023 yılında Kasım ayı itibarıyla proje finansmanı amacıyla sağlanan dış finansman miktarı 7.5 milyar dolara ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Emekli nin YAŞAMA HAKKI var MI..
    Cevapla
  • yiğit 5 ay önce Şikayet Et
    Şu Fenomenlerde paralarini el koyun IFLASYON BITEEER!!
    Cevapla
  • Selami 5 ay önce Şikayet Et
    Millet kan ağlıyor mehmet ağa, Fiyat artışlarından ve Dövizdeki katlanmalardan usandık. dünyada yıllık %8,7 iken bizde aylık %10 enflasyonun izahı yoktur
    Cevapla
  • Hakikat 5 ay önce Şikayet Et
    BİST e renk katacak konuşmalar ve girişimlerde bulunun...
    Cevapla
  • Serdar 5 ay önce Şikayet Et
    söylenen tek şey rakamlar real olarak gerçekleşen düzelen tek bir şey yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle