'Türkiye Tapu' geliyor: Yeni sistem devreye girecek! Tarih belli oldu

Tapu sahibi olmak isteyen vatandaşı ilgilendiren düzenleme geliyor. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı.

'Türkiye Tapu' geliyor: Yeni sistem devreye girecek! Tarih belli oldu
'Türkiye Tapu' geliyor: Yeni sistem devreye girecek! Tarih belli oldu
GİRİŞ 16.11.2023 09:48 GÜNCELLEME 16.11.2023 10:52
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi...Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün tapu işlem süreçlerini kişi ve mekana bağlı olmadan çözmeyi amaçlayan "Türkiye Tapu" uygulamasının 2024 yılının sonunda devreye alınması planlanıyor.

ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu işlemlerinin hızlandırılması amacıyla pek çok çalışma gerçekleştirdi.

WEBTAPU UYGULAMASI HAYATA GEÇİRİLDİ

Bu çerçevede vatandaşların fiziki ortama gerek duymadan her türlü tapu işlemlerini güvenli bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirebileceği WebTapu uygulaması hayata geçirildi.

e-Devlet üzerinden her türlü evrak işlemlerinin de gerçekleştirilebildiği sistemin kullanımı zamanla artarak günlük işlem sayısı 200 bine ulaştı. Uygulama ile Türkiye'nin ve Bakanlık uygulamalarının dijitalleşmesine yeni bir katkı sunulmuş olundu.

"TÜRKİYE TAPU" UYGULAMASI 2024 YILININ SONUNDA DEVREYE ALINACAK

Öte yandan tapu işlem süreçlerini kişi ve mekana bağlı kalmadan çözmeyi amaçlayan "Türkiye Tapu" uygulamasının 2024 yılının sonunda devreye alınması planlanıyor.

ÇOK DAHA HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPILACAK

Uygulamanın hayata geçmesiyle tapu işlem süreçleri de personelin çevrimiçi işlemleriyle çok daha hızlı bir şekilde yapılacak. Tapu satış işlemleri ayrıca 1 Temmuz'dan bu yana noterlikler vasıtasıyla da yapılabiliyor.

 

 

KAYNAK: SABAH
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 52
  • Rukiye onal 5 ay önce Şikayet Et
    birde şu 10 dönemden az olan arazilere 2 tapu cikma şansı olsa babami 10 donum yeri var ve 2 kardeş olarak tapu çıkaramıyorum tek tapu oluyor çünkü 10 dönemden az bogle bi sacmalik neden konulduki bu saçmalığına ortadan kalkması gerekiyor
    Cevapla
  • İbrahim 5 ay önce Şikayet Et
    Bu işleri geliştirenler en az bizler kadar akıl sahipleridir. E Devlet öncesini hatırlarsak neleri aştığımızı görürüz.
    Cevapla
  • Gülay ö.a 5 ay önce Şikayet Et
    Tek olumsuz yanı şu bence çogu yaslilar e devlet i kullanamadikları icin ogluna kızına torununa yaptiriyor bu islemleri ama satîs icin degildir .yine tapu müdúrünün yanında yapilir satış islemleri bizler sadece parayı alır e devletten onay veririz gibi geldi bana.
    Cevapla
  • Ahana 5 ay önce Şikayet Et
    Birsey ne kadar kolaysa o kadar cabuk aşılır. İleride insanlar tapularin baskalarina devredildigini anlarsa gecmis olacak. Tapu için şuan telefon kaydederseniz bir gununuz oluyor. Eger yurtdisina ciktiysaniz gecmis olsun
    Cevapla
  • Sakin 5 ay önce Şikayet Et
    Noter dediğin nedir ya Anlayın demek istediğimi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle