Hamsiye fırtına zammı

Denizde fırtına çıkması sonrası Bolu'da hamsinin kilosu 100 liraya çıktı

Hamsiye fırtına zammı
Hamsiye fırtına zammı
GİRİŞ 15.11.2023 15:20 GÜNCELLEME 15.11.2023 15:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bolu’nun İhsaniye Mahallesi’nde haftanın her günü açık olan balık tezgahlarındaki hamsiler yoğun ilgi gördü. Geçtiğimiz haftalarda 80-120 lira arasında inişli-çıkışlı bir fiyat aralığı bulunan hamsi, bu hafta 100 liradan tezgahtaki yerini aldı. Balıkçı esnafı, denizde fırtına olduğunu ve bu durumun hamsi bolluğunu etkilediğini dile getirdi.

Denizde fırtına olmasından kaynaklı fiyatların yüksek olduğunu ifade eden Engin Yıldız, “Fiyatlar şu an da biraz yüksek. Yüksek olmasının sebebi denizde fırtına var, kayıklar av yapamıyor. Talebin altında bir balık var tezgahta, fiyatlar yüksek. İnşallah gelecek günlerde fiyat düşer. Vatandaşın talebi güzel. Bizim gönlümüzden geçen 40-50 liraya kadar düşsün istiyoruz ama maliyetlerden kaynaklı 60-70 liraya kadar düşer” dedi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    tekneler bilerek cikmadi fiyatlar yükselsin diye
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    buna inanan hamsi kafalıdır. kg 150tl den aşağı satmayalım diyen siz değilmisiniz,sahildeki kum kadar bol oldada siz alışmışsınız insan cebini yoklamaya ,hırs beteketi öldürür .
    Cevapla
  • Tek Yürek 5 ay önce Şikayet Et
    Balıga giden işcilerinde aylığını da zamlanmıştır
    Cevapla
  • sivas 5 ay önce Şikayet Et
    Sonra rusyaya kacti baliklar
    Cevapla
  • malatya balabanlı 5 ay önce Şikayet Et
    Frtına bahane , zam şahane .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle