Fitch’ten Türk bankaları için değerlendirme

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de genel seçimlerin ardından para politikasındaki önemli değişimle beraber Türk bankları için refinansman baskılarının azaldığını açıkladı.

GİRİŞ 14.11.2023 11:00 GÜNCELLEME 14.11.2023 11:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yeni notunda, seçimin ardından daha geleneksel ve tutarlı bir politika karmasına doğru kayış ve para politikasının normalleşmesi gibi adımlarla baskıların azaldığını belirtti ancak refinansmana dair risklerin hala devam ettiğini vurguladı.

RİSKİN NEDENLERİNİ SIRALADI

Fitch, yabancı para birimlerinin etkisine açıklık, toptan fonlama ve artmakta olan kısa vadeli yabancı para cinsi borçlanmaları riskin devam etmesinin nedenleri arasında gösterdi.

2023'ün ilk yarısında bankaların toplam dış borcunun hafif artışla 126 milyar dolara yükseldiği ve ilk yarı sonu itibarıyla 90 milyar dolar seviyesindeki kısa dönemli dış borcun yüksek kalmaya devam ettiğini belirten Fitch, yeni politikaların etkileri ve sürekliliği konusundaki belirsizlik nedeniyle uzun vadeli ihraçların kısa dönemli borçların payında hafif bir azalmaya neden olmasını beklediğini belirtti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • faizciler 5 ay önce Şikayet Et
    "yabancı para birimlerinin etkisine açıklık, toptan fonlama ve artmakta olan kısa vadeli.." vs. vs. fahiş şekilde artan faizden hiç basetmiyorlar tabi. işlerine öylesi geliyor, istedikleri bu çünkü.
    Cevapla