Bakan Şimşek: Cari dengede iyileşmenin devamını bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yıllık cari dengede son iki ayda 7,3 milyar dolar iyileşme sağlandı. Program öngörülerimiz doğrultusunda bu iyileşmenin devamını bekliyoruz" dedi.

GİRİŞ 13.11.2023 16:00 GÜNCELLEME 13.11.2023 16:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye’de cari denge eylül ayında dış ticaret açığındaki daralmanın da desteğiyle 2021 yılından bu yana ikinci kez fazla verdi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre cari işlemler hesabı, eylülde 1 milyar 876 milyon dolar fazla verdi. Bu dönemde, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 7 milyar 118 milyon dolar fazla oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün açıklanan verileri ilişkin, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yıllık cari dengede son iki ayda 7,3 milyar dolar iyileşme sağlandı. Program öngörülerimiz doğrultusunda bu iyileşmenin devamını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Krediye Hayır 6 ay önce Şikayet Et
    Ne zaman devlet ucuz kredi verse ekonomi altüst oluyor.Taşıt kredisi verse araba fiyatşarı uçuyor,ev kredisi verse konut fiyatları uçuyor.Bir süredir ucuz kredi verilmedi ekonomi normale döndü inşallah tekrar konut kredisi,taşıt kredisi vermezler.Konut ihtiyacı krediyle değil TOKİ ile çözülmelidir.
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    evet evet
    Cevapla
  • 1878 6 ay önce Şikayet Et
    Bu iyileşme vatandaşa yansıdığı zaman gerçek iyileşme olacaktır. Kağıt üzerinde istatistiksel bir gelişme soyuttan somuta dönmediği sürece yalan rüzgarıdır.
    Cevapla
  • Adil 6 ay önce Şikayet Et
    Emekli maaşlarını iptal edin, her şey düzelir. 5 milyonun refahını artırın.
    Cevapla