Memura da 'TROY Kart'! Destek çığ gibi büyüyor

İsraile karşı yapılan boykot çığ gibi büyürken, çeşitli kurum ve kuruluşlardan da peş peşe açıklamalar geliyor. Son olarak 1 milyon üyesi bulunan Memur-Sen, memur maaş ödemelerinin milli ödeme yöntemi TROY’la yapılmasını teklif etti.

GİRİŞ 11.11.2023 11:42 GÜNCELLEME 11.11.2023 12:22
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Son günlerde İsrail menşeili ürünlere yapılan boykot, kredi kartı ve banka kartı gibi finansal kullanım araçlarının yazılım altyapısını da etkili olmaya başladı. Çocuk katili İsrail ve destekçisi Batılı ülkelere ait markalar olduğu bilinen ödeme yöntemleri yerine Türkiye’nin milli ödeme aracı olan TROY ile değiştirilmesi için vatandaşların yanı sıra kurumsal adımlar da atılıyor.

MEMUR-SEN ÖNERDİ, BAKANLIK İNCELEYECEK

Bu kapsamda Memur-Sen heyeti bundan sonra memur maaşlarının ödenmesinde yerli ve milli ödeme yöntemi olan ‘TROY’un kullanılmasını Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda önerdi. Edinilen bilgilere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öneriyi inceleyecek. Yapılacak incelemenin ardından bir karara varılması bekleniyor.

ASKON'DAN TÜM İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Çalışanlarının banka kartlarını TROY’u kullandıran Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), üyelerine milli ödeme yöntemini seçmeleri çağrısında bulundu. Milletçe yaşanan hassasiyete kulak vermeleri gerektiğini belirten ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, “ASKON olarak tüm tüm şirket çalışanlarımız ve kurumsal firma çalışanlarımızın maaş ve kredi kartlarını TROY’a çeviriyoruz. Bu nedenle iş dünyasına da bir çağrıda bulunuyoruz. Yerli ve milli ödeme sistemi TROY’a geçmelerini ve yabancı ödeme sistemlerini terk etmelerini öneriyoruz. Gün katliama dur deme gün eyleme geçme günüdür. Tüm iş dünyamızı bu çağrımıza destek olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Gazze’de yapılan katliamlara Türkiye’nin ülke olarak hassasiyet geliştirdiğini belirten Aydın, “Gelişmiş ve medeni dediğimiz ülkelerin İsrail’in gerçekleştirdiği bu katliama nasıl sessiz kaldıklarını ve hatta nasıl koşar adımlarla desteklerini gördük. Bu nedenle olaylara ve gelişmelere artık çok farklı gözlerle bakmamız gerekiyor. Vicdan sahibi insanlar tarafından bir hassasiyet oluştuğu aşikâr. Bizlere de düşen bu hassasiyeti geliştirerek katile dur demek olmalı. Bu hassasiyeti her alana taşımalıyız. Özellikle ekonomi çok önem arz etmekte” dedi.

BELEDİYELERDEN TAM DESTEK

İşgalci İsrail'i destekleyen finansal sistemi boykot hareketine belediyeler bir bir katılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından maaş kartlarının TROY sistemine geçirilmesi için tüm personele çağrı yapıldı.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TROY karta geçeceklerini duyurdu. Kartoğlu, "Mesai arkadaşlarımın kullanmış olduğu maaş kartlarının yerli ve milli TROY ödeme sistemine geçişi için çalışmalara başladık" ifadelerini kullandı.

"MESCİDİ AKSA'NIN PEYGAMBER KOKULU SOKAKLARINDA..."

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, personelin maaş kartlarının Bankalararası Kart Merkezince geliştirilen yerli kart TROY'a taşınması kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kimsesizlerin kimsesi olduğunu belirtti.

Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" şiarını ilke edindiğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Bu milletin evlatları olarak çocuklar, anneler, babalar ölmesin diye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Filistin'deki zulme, katliama destek veren firmalara boykotumuzdan sonra şimdi de Türkiye Ödeme Sistemi olan TROY sistemine geçip yine İsrail'den desteğini esirgemeyen global ödeme sistemlerini terk ediyoruz. Her kullandığımızda, harcadığımız her kuruşun Filistinli bir çocuğun hayat ışığını söndürebildiğini unutmayalım. Gazze'deki çocuklar, bir sabah kavuşacak ellerimiz, Mescidi Aksa'nın peygamber kokulu sokaklarında…"

Ümraniye Belediyesi, personelin maaş kartlarının Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen yerli kart TROY'a taşınmasını kararlaştırdı.

Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu mesajında, "Yerli ve milli imkan varken yabancıya gerek yok. Bizler Ümraniye Belediyesi olarak TROY diyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un Beykoz, Esenler, Kağıthane, Üsküdar, Sultanbeyli, Sultangazi, Sancaktepe, Tuzla, Pendik, Bağcılar, Başakşehir, Çekmeköy, Gaziosmanpaşa ve Eyüpsultan Belediyeleri de personel maaş kartlarının yerli kart TROY'a taşınması kararı aldıklarını duyurmuştu.

Manisa’nın Şehzadeler Belediyesi de personelinin maaş kartlarının altyapısını, İsrail bağlantılı şirketlerin ödeme sistemleri yerine yerli TROY'a dahil edeceklerini bildirdi.

Önceki gün Çorum Belediyesi, ardında Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin maaş kartlarını TROY ödeme sistemine geçirmek için çalışma başlattığını duyurmuştu. Bu arada bankalar da TROY kart avantajlarını müşterilerine anlatmaya başladılar.

KAYNAK: AJANSLAR
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 179
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Öneri yapmış mış mış. Görseldeki kart iş bankasına ait en azından 3 sene önce troy a geçti iş bankası. Devlet bankası olanlar niye geçmedi bu zamana kadar
    Cevapla
  • Paol 5 ay önce Şikayet Et
    İBB de ses yok haydiiiii
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Şamarı yiyincemi aklınız başınıza geliyor, insanlığı mı hatırlıyorsunuz, Troy denen ne zıkkımsa ( şimdi duyuyorum) İsrail,e yarıyorsa şimdiye kadar aklınız nerdeydi? Sahtekar ve nankörsünüz.
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    İnşallah bu duyarlılık devam eder, şu belediyelerin içinde bir tane CHP'li yok, neden, çünkü batı ile beraberler, hakkım haram zıkkım olsun
    Cevapla
  • Sorarlar 5 ay önce Şikayet Et
    Insan hükümetin samimiyetinden şüphe duyuyor. Devletsin elinde imkanın var en azından memur okul belli kesimi yönlendirip Hatta zorunlu tutabilirsin. yerli milli lafla olmuyor WhatsApp yerine milli bir platform kurulup memur ve öğrenciler zorunlu tutulabilir troy sistemine yıllar önce geçilmiş devlet bankalarına zorunlu tutulmuş olabilirdi senin elinde olan bir şey. o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle