Türk Eximbank sendikasyon kredisini yüzde 100'ün üzerinde yeniledi

Türk Eximbank, sendikasyon kredisini yüzde 100'ün üzerinde yenilerken, Türk ihracat sektörüne destek amacıyla 496,2 milyon avro, 79 milyon dolar ve 350 milyon yuan olmak üzere toplam 658 milyon dolar tutarında kaynak sağladı.

Türk Eximbank sendikasyon kredisini yüzde 100'ün üzerinde yeniledi
Türk Eximbank sendikasyon kredisini yüzde 100'ün üzerinde yeniledi
GİRİŞ 10.11.2023 16:10 GÜNCELLEME 10.11.2023 16:10

Bankadan yapılan açıklamaya göre, koordinatörlüğünü Emirates NBD Capital Limited, ICBC Turkey Bank AŞ ve The Commercial Bank'ın, Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğünü ise ING Bank N.V. ve Standard Chartered Bank'ın üstlendiği Türk Eximbank'ın 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi üç para birimli olarak gerçekleşti.

İŞLEME AVRUPA, UZAK DOĞU VE KÖRFEZ BÖLGELERİNDEN 21 BANKA KATILIM SAĞLADI.

Türk Eximbank, sendikasyon kredisini yüzde 100'ün üzerinde oranla yenilerken, Türk ihracat sektörüne destek amacıyla 496,2 milyon avro, 79 milyon dolar ve 350 milyon yuan olmak üzere toplam 658 milyon dolar tutarında kaynak sağladı.​​​​​​​

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, işleme sürdürülebilirlik performans kriterleri ekleyerek, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını daha da ileriye taşıdıklarının altını çizdi.

Güney, "Depremden etkilenen bölgelerde kadın girişimci ve kadın istihdamını destekleyen firmaların finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması için kredi desteğimizin artırılması ve sürdürülebilirlik ilkelerine dayalı olarak yeşil üretim yapan KOBİ'lere kaynak sağlanması hedefi dahil olmak üzere sürdürülebilirlik performans kriterleri ekleyerek gerçekleştirdiğimiz dördüncü sendikasyon işlemimizi yüzde 100'ün üzerinde yenilemenin gururunu yaşıyoruz.

Bu işlem ile birlikte sene başından bu yana toplam 4 milyar dolar yurt dışı kaynak sağlamış olduk. Türk Eximbank olarak ihracatçılarımıza kaynak sağlamaya devam ederken sürdürülebilirlik alanında ilave adımlar atmayı sürdüreceğiz. Sağladığımız uluslararası kaynağın ülkemize ve ihracat sektörüne hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.​​​​​​​

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.