Yerli kart TROY'a talep hızla artıyor!

Teknolojisi Türkiye'de geliştirilen yerli kart TROY'a ilgi son dönemde hız kazandı.

Yerli kart TROY'a talep hızla artıyor!
Yerli kart TROY'a talep hızla artıyor!
GİRİŞ 09.11.2023 12:15 GÜNCELLEME 09.11.2023 12:22
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Bankalar, 2015 yılında Bankalararası Kart Merkezi (BKM) öncülüğünde bir araya gelerek yerel kart şeması TROY'u kurdu. Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY, 2016 yılında faaliyete geçti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) 2020 yılında BKM'ye hakim ortak olarak hissedar olması sonrası TROY çalışmaları hızlandırıldı. Bu yıl devreye alınan yaygınlaştırma stratejisi ile TROY, hem kullanım hem de kart adedi olarak hızla büyüdü.

TROY logolu yaklaşık 19 milyon kart bulunuyor. TROY, kartlı sistemler alanındaki en güncel teknolojileri destekliyor.

Ekim 2023 itibarıyla TROY'un, banka ve elektronik para kuruluşu olarak 55 üyesi bulunurken TROY logolu kartlar yurt içinde tüm ATM, POS ve e-ticaret işlemlerinde kullanılabiliyor. TROY kartlar ile bankaların anlaşmalı olduğu iş yerlerinde taksit yapılabiliyor, puan kazanılabiliyor ve bankaların uyguladığı sadakat programlarından faydalanılabiliyor.

Yurt dışında, kartın arka yüzünde yer alan uluslararası kart şemalarına ait logoların geçerli olduğu yerlerde kullanılabilen TROY kart, banka ve elektronik para kuruluşlarına başvurularak alınabiliyor.

2023 BAŞINDAN İTİBAREN TROY KARTLAR İLE TOPLAM 239,2 MİLYAR LİRALIK İŞLEM YAPILDI

TROY logolu kartlar ile gerçekleşen alışveriş hacmi bu yıl, ekimde ocak ayına göre yaklaşık 14 kat artarak 48 milyar lira seviyesine yükselirken, 2023 başından itibaren TROY kartlar ile toplam 239,2 milyar liralık işlem yapıldı.

TROY LOGOLU KARTLARA TALEBİN DAHA DA ARTMASI BEKLENİYOR

Teknolojisi Türkiye'de geliştirilen yerli kart TROY'un kullanımı, haziran ayına göre 3'e katlandı.

Bankacılık yetkilileri, TROY kart için bankalara olan talebin son haftalarda hız kazandığını belirterek, gerek yeni kart gerekse kart değişiminde TROY logolu kartlara olan talebin gelecek günlerde daha da artmasının beklendiğini kaydetti.

"YERLİ VE MİLLİ OLDUĞU İÇİN TROY KARTI TERCİH ETTİM"

TROY kart kullanıcısı olan Atilla Şendur, yaklaşık son bir yıldır TROY kart kullandığını ve memnun olduğunu ifade ederek, "Yerli ve milli olduğu için TROY kartı tercih ettim, çevreme de tavsiye ediyorum" dedi.

Bir başka TROY kart kullanıcısı ve işletme sahibi olan Göktuğ Samet Ağca da bankasının farklı markalarla birlikte TROY kartı önerdiğini, yerli üretim olan TROY'u tercih ettiğini aktararak, başka ülkelerin kazanmasından ziyade kendi ülkesinin kazanmasını istediğini söyledi.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 39
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    para piyasası yahudinin elinde banka sistemi yahudinin elinde troy kart Discover Diners kulüb ile ortaklığı bir açıklasın bakalım ne kadar yerli ve milli gaze üzerinden para kazanmak isteyenlerin tuzağına düşme Müslüman. önce araştır oku ondan sonra karar ver çakma yerli troy
    Cevapla
  • Çerkez 5 ay önce Şikayet Et
    Yahu bu işler adım adım oluyor. 100 % bütün işlemlerin, karın, cironun dışarıya gideceğine en azından ilk adım olarak o zinciri kırdık ve büyük bir bölümünü bağımlı olmaktan çıkardık. Discover diners Ile ortaklık olabilir. Senin gibiler okumalı. Iki kulaktan dolma kelime ile batıla hizmet eden sensin. Troy doğru ve güzel bir adım. Sen ise diğerlerle devam et ama köstek olma
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kullanın koçum kullanın sonra geliyor hesaplama
    Cevapla
  • Buda geçer yahu 5 ay önce Şikayet Et
    Noldu la niye bukadar zoruna gitti
    Cevapla
  • kenan 5 ay önce Şikayet Et
    ne güzel
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de ki tüm kuruluşların alt yapısı troy karta göre ayarlanmalıdır. vatandaş da troy kart kullanması için teşvik edilmelidir.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Troy kartla ilgili yaygınlaşması için tüm medya kuruluşları reklamını yapmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle