Japon otomobil devi Mazda Türkiye'den çekildi

Japon otomotiv devi Mazda Motor Türkiye, satış operasyonlarını belirsiz bir süre için durdurma kararı aldı.

GİRİŞ 09.11.2023 10:18 GÜNCELLEME 09.11.2023 11:38
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

Japon otomotiv devi Mazda Motor, Türkiye, satış operasyonlarını durdurma kararı aldı. 

Konu ile ilgili şirketten yapılan açıklamada 'Mazda Motor Türkiye, Türkiye'deki Mazda satış ağını belirsiz süre ile durdurma kararı almıştır. Türkiye'deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacıyla satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedarikine devam edilecektir." denildi.

Uzmanlar Mazda'nın aldığı bu karar ile ilgili olarak Japonya merkezle bir türlü çözülemeyen e-Call sorunu, uygun motorların olmaması ve diğer iletişim konuları olduğunu belirtirken Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, satış sonrası ve yedek parça için görevine devam edeceği belirtildi.

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 152
  • Alihan 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de Mazda mı üretildi ki çekildi.
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Çin,e ve teknoloji gelişmelere ayak uyduramayan ...sonunda yok olmaya mahkum ..japonlarda muhafazakar yönetim şekli var...bu bir çok yeni inoyatif çözümlere engel teşkil ediyor....üstelik Çinli rakiplerin otomasyon (robot )seviyesi yüzde 90 aşmış ve ucuz üretim için aynı alt şasiler ve motor, lar üstüne bir çok seçenek sunuyorlar. ÇİN akıllı politikalarıyla piyasayı süpürüyor..
    Cevapla
  • Grev Dalgası* 5 ay önce Şikayet Et
    Japonlarda günümüz filistinliler gibi vahşeti yaşadı.Abd 2.Dünya savaşında çocuk kadın demeden milyonlarca japonu tüm dünyanın gözü önünde vahşice atom bombasıyla katletmisti.Abd nin Sicili çok kabarık. ey abd Tüm insanlığı tehdit ve baskılarınla esaret altına alamazsın japonlar kinini kalbinde taşır dışarıya yansıtmaz.japonlar süper güç haline gelinceye dek şimdilik rahat uyuyabilirsin.
    Cevapla
  • Murat 5 ay önce Şikayet Et
    Japonlar da az vahşi değil.1937 çin de yaptığı katliamlara bi bak istersen
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    masallah ne yorumlar mazda kac yildir bu ulkeye yeni arac zaten getirmemis olsa nolur olmasa nolur yarin bulur distiributor getirir getirse ne olur parca tedarigi yoksa servis hizmeti yoksa kalsin japonlara toyota var.yatirim yapmis bu ulkeye
    Cevapla
  • Ramazan 5 ay önce Şikayet Et
    Mazda toyota grubunun zaten
    Cevapla
  • Hüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    Eeeee kendini yenilemezsen yenilirsin.o kadar Çin markası geldi o da bitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle