İngiltere ve Polonya'dan büyük maliyetli hava savunma anlaşması!

İngiliz savunma şirketi ile Polonya savunma şirketi, Polonya'ya yeni nesil hava savunma sistemi teslimatı için 4 milyar sterlin değerinde anlaşma imzaladı. Anlaşma İki ülke arasında bugüne kadar imzalanan en büyük ticari anlaşma oldu.

İngiltere ve Polonya'dan büyük maliyetli hava savunma anlaşması!
İngiltere ve Polonya'dan büyük maliyetli hava savunma anlaşması!
GİRİŞ 07.11.2023 21:27 GÜNCELLEME 07.11.2023 22:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İngiltere Savunma Bakanlığının açıklamasında, anlaşmanın, Polonya'nın hava savunma programı Narew'in bir sonraki aşamasını sürdürmek için kilometre taşı olduğu kaydedildi.

İki ülke arasındaki işbirliğinin, Avrupa'nın güvenliğini güçlendireceği vurgulanan açıklamada, 4 milyar sterlin değerindeki anlaşmanın, İngiltere ve Polonya arasında bugüne kadar imzalanan en büyük ticari anlaşma olduğu belirtildi.

MENZİLİ 40 KİLOMETREDEN FAZLA

Açıklamada, İngiliz MBDA'in, PGZ ile imzaladığı anlaşmanın, Polonya silahlı kuvvetlerine, seyir füzeleri ve savaş uçakları gibi hava tehditlerine karşı 40 kilometreden fazla menzilde füze fırlatabilen gelişmiş bir hava savunma sistemi sağlayacağı ifade edildi. Proje çerçevesinde, 1000'den fazla genişletilmiş menzilli müşterek modüler hava savunma füzesi ve 100'ün üzerinde fırlatma rampası üretilecek.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Gizli Fonksiyonlar 5 ay önce Şikayet Et
    Amerikan Himars ve İngiliz Hava savunma füzelerini özellikle Ukrayna'ya verdikleri starsteak manpad hava savunma füzesinin hipersonik hızda olduğunu ve dünyanın hipersonik füze hava savunma hipersonik uçak olarak sürat konusunda aynı Himars vb sistemlerde menzilin aşamalı 120 500 12.000 km kıtalar arası çok fonksiyonel füze ve aparat takmaya müsait geliştirdiklerini bizden gizledikleri
    Cevapla
  • Asım 5 ay önce Şikayet Et
    ingiltere elektronikte başarısızdır. Piyasada Bir tek işe yarar ürünü yoktur. ingiltere ancak sömürmeyi bilir.
    Cevapla
  • Turk 5 ay önce Şikayet Et
    İsrailin de efsane savunma sistemi var idi gördük boşuna para vermişler bence
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye den alsaydı daha iyi ve uygun fiyata alırdı Kazık yemiş Polonya
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    buna birde düşman lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle