Bloomberg: Ferit Şahenk, Galataport satışını görüşüyor

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Ferit Şahenk'in Katar Varlık Fonu'yla Galataport satışını görüştüğünü belirtti.

Bloomberg: Ferit Şahenk, Galataport satışını görüşüyor
Bloomberg: Ferit Şahenk, Galataport satışını görüşüyor
GİRİŞ 07.11.2023 12:23 GÜNCELLEME 07.11.2023 12:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bloomberg'in iddiasına göre; Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Galataport’un satışı için Katar varlık fonu Qatar Investment Authority ile görüşüyor. Şahenk, inşası için 1,02 milyar Euro (1,1 milyar dolar) kredi kullandığı Galataport’un olası satışından elde edeceği geliri kredinin kapatılmasında kullanmayı planlıyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre; görüşmeler erken aşamada olurken, söz konusu görüşmelerin bir anlaşmayla sonuçlanmayabileceğine de işaret etti.

Doğuş, Bilgili ve Qatar Investment Authority konuya ilişkin Bloomberg'e yorum yapmadı.

GALATAPORT 2021’DE AÇILMIŞTI

Doğuş Holding ve Bilgili Holding tarafından inşa edilen 1,7 milyar dolarlık kruvaziyer limanı projesi Galataport, bir dizi ertelemenin ardından 2021’de açılmıştı. Limanın yılda ortalama 25 milyon ziyaretçi ve 1,5 milyon yolcuyu ağırlaması hedefleniyordu.

Şahenk, Garanti Bankası’ndaki hissesini İspanyol BBVA’ya yaklaşık 5 milyar dolara satmasının ardından otel, marina ve restoran yatırımlarına ağırlık vermişti.

Bankalarla yeniden yapılandırma anlaşması yapan Doğuş Holding son yıllarda nakit pozisyonunu artırmak istiyordu. Doğuş, 2020’de İstinye Park’taki yüzde 30 hissesini Katar varlık fonuna satmıştı.

KAYNAK: BLOOMBERG HT
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Mizah 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar faize para vermez. Yahudi başkasının parası ile para kazanır. Elindekileri nakde çevirip kaçmaya bakıyor. Bunu yerli zannedenler zannetmesin. Katar ondan daha yerli.
    Cevapla
  • Emekli 5 ay önce Şikayet Et
    Para yok ise neden yapıyon, Kredi alıyorsunuz. Gavurun parasına para katmaya vesile oluyonuz. Faiz öde ki bitsin ömür biter bunların aldığı kredi faizleri bitmiyor..
    Cevapla
  • sems 5 ay önce Şikayet Et
    Satın satın durmayın. Bu gidişle yerli bir şey kalmayacak.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    işletmek çok mu zor üç kuruşu gördünüz mü hemen satın ondan sonra devlet satınca yaygara
    Cevapla