Bakan Bak'tan gençlere ücretsiz Genç Kart müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak "Gençlerin müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceği hem de bakanlığımızın sunduğu imkanlardan faydalanabileceği Genç Kart projemizi hayata geçiriyoruz" dedi.

GİRİŞ 03.11.2023 12:07 GÜNCELLEME 03.11.2023 19:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlayacağız. Gençlerimize operatör ayrımı olmaksızın aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz. Gençlerin müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceği hem de bakanlığımızın sunduğu imkanlardan faydalanabileceği Genç Kart projemizi hayata geçiriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

BAŞKAN ERDOĞAN MÜJDELERİ SIRALAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrasında konuşan Başkan Erdoğan gençlere yönelik müjdeleri üst üste sıralamıştı.

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasına öne çıkanlar:

5 BİN 500 TL CİHAZ DESTEĞİ

"Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için ise piyasa fiyatının yüzde 16,7'sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız.

AYLIK 10 GB İNTERNET

Yine örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 gigabyte kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri 3 mobil şebeke operatöründen biri üzerinden kullanabilecekler. Gerek teknolojik cihaz desteği gerekse ücretsiz 10 gigabyte kota desteğiyle üniversiteli gençlerimizin teknolojiye ve bilgiye erişimini artıracağız. Bu gençlerimize her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir."

GENÇ KART YOLDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yaşına giren gençler için Genç Kart uygulamasını başlatacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bu gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Bu karta sahip tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde Genç Kart uygulaması kapsamında gençlerimize sunulan imkanları daha da genişleteceğiz. Her üç müjdemizin de gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar nasıl gençlerle beraber yol yürüdüysek, inşallah bundan sonra da gençlerin yoldaşlığından ayrılmayacağız."

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Tüm gençlere iş müjdesimi.
    Cevapla
  • aksaray 5 ay önce Şikayet Et
    değerli bakanım 4 yıl öncesinde gençlik ve spor il müdürlülükleri ile kredi yurtlar kurumu birleştrildi . bu iki kurumun bir biriyle hiçde alakası yok. spor teşkilatı çökme noktasına geldi kurum içinde rant siyası ayrımcılık neler var neler. adamı olan dayısı olan spor müsdürlüğü bölümünde çalışıyor zavallılar ve siyasi adamı olmayanda KYK bölümünde t çalıştırılıyor.
    Cevapla
  • m.kara 5 ay önce Şikayet Et
    tekel in millileştirilmesi çok önemli yerli tütün yerli sigara ekonomiye sunacağı katkının yanında paramızın yurt dışına kaçıp gitmesinide önlemiş oluruz ve günlük 250 milyon adet satılan sigara ve kullanan vatandaşlarımız ne içtiklerini bilir allah bilir hangi zehirler ile toplum uyuşturuluyor milli güvenlik meselesi .
    Cevapla
  • gezgin 5 ay önce Şikayet Et
    bu gençler ne zaman ders çalışacak,ne zaman iş yapacak. vaktinin yarısın yatmakla, yarısıda internette geyik muhabbeti ile geçiyor.Allah aşkına bu gençlerin kime nasıl ne faydası var.
    Cevapla
  • mesutcan 5 ay önce Şikayet Et
    esnaf müjde ne zaman 7200 gün düşecekti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle