Dr. Murat Turgut enflasyonda düşüş için tarih verdi

Piyasaların yakından takip ettiği enflasyon raporu açıklandı. Merkez Bankası, bu yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 58'den yüzde 65'e çıkardı.

GİRİŞ 02.11.2023 16:54 GÜNCELLEME 02.11.2023 16:55
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın son enflasyon raporunu açıkladı. Buna göre 2023 için enflasyon tahmini yüzde 58'den yüzde 65'e, 2024 için yüzde 33'ten yüzde 36'ya çıkarıldı. 2025 için de enflasyon tahmini yüzde 15'ten yüzde 14'e düşürüldü. Merkez Bankası Başkanı Erkan, enflasyonun Mayıs 2024'te zirveyi göreceğini, sonrasında dezenflasyon sürecinin başlayacağını söyledi. TCMB Başkanı, enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırmanın süreceği mesajını verdi.

Konya Gıda veTarım Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Turgut, enflasyon raporunu ve MB Başkanı Erkan'ın açıklamalarını Haber7'ye değerlendirdi. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminini OVP ile eşgüdümlü olduğunu söyleyen Turgut, bu aydan sonra enflasyonda bir iyileşme yaşanacağını belirtti. Kısa vadede enflasyon sorununun çözümleneceği beklentisinin daha rasyonel bir duruma evrildiğini söyleyen Turgut, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerinin makul olduğunu ifade etti. 

"ENFLASYONDA KADEMELİ DÜŞÜŞ YAŞANACAK"

Enflasyon sorununun bugünden yarına çözülmeyeceğinin farkında olan bir Merkez Bankası olduğunu belirten Turgut, 2023 yılında enflasyonun yine yüksek seyredeceğini ancak birkaç ay sonra fiyatların düşeceğini söyledi. Merkez Bankası'nın açıklamalarının rasyonel olduğunu değerlendiren Turgut, piyasaların doğru bir şekilde yönlendirildiğini belirtti. 

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 16
  • Çözüm kolay 5 ay önce Şikayet Et
    Çözüm kolay ama çözmek isteyene, yüz yıl önce devlet karma ekonomi yani üretimin yarıdan fazlası devlet işletmeleri ile yapılmış ve enflasyon diye bir dert olmamış
    Cevapla
  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Politika faizi yüksek olduğu sürece, sömürüldüğümüzü düşünüyorum. Çünkü gelişmiş ülkelerde en fazla yüzde 7, hatta çoğunluğun da yüzde 3 ün altında.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    enflasyon ancak ağrı dağına kırmızı değil yeşil kar yağdığında düşer anca...
    Cevapla
  • Cahilim 5 ay önce Şikayet Et
    Talep makul seviyede olması lazım.Arz kısmı sıkıntılı,hemen stokçuluk başlıyor.Aslında çare yine biziz.Harcamaları kısıtlı yaparsak fiyatlar düşmeye başlar.
    Cevapla
  • Tek 5 ay önce Şikayet Et
    21. Yılda duşmeyen enfilasyonun ne zaman duşer domatesi biberi salatayı zeytini sudu peyniri herkes evinde uretirse ozaman enfilasyon duşer..simsekle enfilasyon duşmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle