AB vize kolaylığı için Türkiye'ye söz verdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında iki yıldır devam eden Schengen kriziyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "yapılan görüşmelerde vize kolaylığı sözü aldıklarını" söyledi.

AB vize kolaylığı için Türkiye'ye söz verdi
AB vize kolaylığı için Türkiye'ye söz verdi
GİRİŞ 02.11.2023 09:12 GÜNCELLEME 02.11.2023 09:19
Bu Habere 282 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçe görüşmelerinin ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bolat, Avrupa Birliği ile ilişkilerinin siyasi diyalog açısından 2019'da durdurduğunu ancak ekonomi ve ticaret noktasında çalışmaların devam ettiğini belirterek göreve geldikten sonra Avrupa Birliği yetkilileriyle 4 temaslarının olduğunu söyledi.

Sigara fiyatlarına zamSigara fiyatlarına zam

 

AVRUPA VİZE KOLAYLIĞI İÇİN SÖZ VERDİ

Bakan Bolat, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile yeni dönemde yapıcı, ticaret ağırlıklı, Gümrük Birliği'ndeki sıkıntıları karşılıklı telafi etme iradesi gösteren bir tutum sergilediğine işaret ederek "Görüşmelerde vize konusundaki sıkıntıların aşılması noktasında şikayetleri en üst perdeden dile getirdiğimizde, 'Yeni bir hazırlık içindeyiz ve vize kolaylığı süreci başlatacağız' cevabını aldık" dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 282
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Canı Cehenneme avrupanin da vizesinin de tez zamanda yikilmalarini Yok olmalarını görmek dileğiyle
    Cevapla
  • Vitaminsiz 6 ay önce Şikayet Et
    Avrupa söz verdiyse kesin tutar beklemeliyiz , bize söz verdiler
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    Çok beklersin
    Cevapla
  • Tırcı 6 ay önce Şikayet Et
    6 yıldır Avrupa ülkelerine çalışıyorum tır şoförüyüm 6 ay çalış 2 ay vize bekle gına geldi artık tek çözüm başka ülkeden oturum alıp kaçmak nokta
    Cevapla
  • Balkan Balkan 6 ay önce Şikayet Et
    AB hic bir zaman Turk vatandaslarina serbes dolasim yada kolaylik vize verilmesi icin. Anlamadigim bir sey AB nesine begeniyorsunuz. Is adamlarina vize sorunu olmaz. Ama siradan vize verilirse o zaman AB ilticaci gelmeye baslarlar. Bir yondende haklidirlar. En iyisi Turkiyemizi geziniz ne isiniz AB Babanizmi Annenizmi kalmis. Otur guzel cennet Memleketimizde.
    Cevapla
  • Oxxo 5 ay önce Şikayet Et
    Sen ve senin gibiler kalın dolaşın. Başkalarına akıl satmaya çalışma. Belli ki yeterli değil.
    Cevapla
  • Master of Visa EU 6 ay önce Şikayet Et
    Vize Uzmanı olarak Sahtekar Yalancı ve AB sozlesme Gümrük birliği kuralları ve 1973 Ankara antlasmasina ihanet etmiş olan Avrupa yalancı ,dönek ve iki yüzlü sahtekar bir kan emici guruptur. 1973 antlaşmasına göre İsadamlarimiz Firmalar Yetkilileri ve 1,ci derecedeki görevliler Tır şoförleri ve mallarımiz serbest dolaşımda kapıda alınan izinler ile dolaşım hakkı olması nerede 51 yil oldu
    Cevapla
  • Balkan 6 ay önce Şikayet Et
    Kim o sozlesmeyi yapmissa yapsinda yine bunlarin islerine yaramdi zaman iptal ederler. Anlasma AB icin gecerli degildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle