Altın yatırımcısına son dakika uyarısı: Bu akşama dikkat edin

Orta Doğu'da artan gerilim ve jeopolitik risklerle yükselişe geçen Altın fiyatlarının FED'den gelecek mesajlarla yönünün yeniden belirlemesi bekleniyor.

GİRİŞ 01.11.2023 17:01 GÜNCELLEME 01.11.2023 17:12
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı oynaklık devam ediyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, ''Bugün aksam FED toplantısı var, iki günlük toplantı 21:00 itibarıyla son bulmuş olacak. 21:30'da Amerika'yı takip edeceğiz. Altın ve faiz dediğimiz zaman ters işlemişti biliyorsunuz. Faiz arttıkça altında bir baskılanma görmüştük, ama son zamanlardaki Orta Doğu'daki karışıklık altın tarafından yükselişler yarattı. Ama bu hafta itibariyle daha çok sakinlediğini görüyoruz altın fiyatlarının. Bugünkü toplantıda Powell 'in ılımlı konuşması bekleniyor. Altının da yolunun açılması gibi bir ılımlı konuşma bekleyebiliriz. En azından faiz tarafında bir miktar bekle gör politikası izlenebilir.

  • Altın daha sonrası jeopolitik gelişmelerden etkilenecek. İki ileri bir geri şekilde hızlı hareketler gerçekleşiyor. Yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. Önümüzdeki süreçlerde altın fiyatları desteklenecektir.'' dedi.
     

ALTINDA YIL SONU BEKLENTİSİ

''Gram altın 1800 TL üzerinde seyrine devam ediyor. Eğer Ons'ta 2000 TL' nin üzerindeki hareketlenme devam ederse gram altında, 2000 TL' nin yolu açılmış oldu. Gram altındaki düşüş ve alım fırsatları için ise 1700 TL' nin altını beklemek çok daha doğru olacak.''

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 17
  • Cem 5 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar yükselen herşeyi fiyatına göre altın yükselseydi şimdi en az ons 2700 dolar olmalıydı
    Cevapla
  • Bursadan 5 ay önce Şikayet Et
    Ya bırakın Fed ayaklarini geçen iki seferde de Fed açıklamalarına göre altın dibi gormesi gerekirdi ama dusurtmuyorlar reis sunlarada müdahale etse altın aşağı gelse nefeslenip iş yapabilsek herkes altın yapıp gömüyor parayı parayla piyasada iş yapmaya çalışan yok bekliyorlar ki altın çok yükselecek bir taklaya gitseniz gircem paranızı altına gommenizi
    Cevapla
  • İhtiyar 5 ay önce Şikayet Et
    Dünya piyasasını DONDURUCU stop bir açıklama beklirem
    Cevapla
  • C.Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Sürekli yükselen Altın'ı kim alıyor merak ediyorum!.
    Cevapla
  • Altın 5 ay önce Şikayet Et
    Ara ara düştüğü zamanları takip etmek lazım. Herşeyin fiyatı artıyor. Altın nasıl sabit kalacak? Fiyatı yükseliyor diye domates veya ekmek almıyor musunuz? elektrik veya su kullanmıyor musunuz?
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Cevabı kendin vermişsin, devamlı yükseliyor.
    Cevapla
  • Hamdi 5 ay önce Şikayet Et
    Düsebilirde cikabilirde ,oldugu gibide kalabilirde
    Cevapla
  • Kemal 5 ay önce Şikayet Et
    Çok açıklayıcı ve tatmin edici bir cevap olmuş.. Teşekkürler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle