Gözler enflasyon rakamında: Ekimde en yüksek rakam gelebilir

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yarın yılın son enflasyon raporunu açıklayacak. Peki enflasyon tahminlerinde güncellemeye gidilir mi?, MB Başkanı Erkan hangi mesajları verir?

GİRİŞ 01.11.2023 14:37 GÜNCELLEME 01.11.2023 14:45
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Yurt içi piyasalar gözünü yılın son enflasyon raporu toplantısına çevirdi. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, MB'nin enflasyon tahminlerini paylaşacak ve soruları yanıtlayacak. Peki Merkez Bankası enflasyon tahminlerinde güncellemeye gider mi?, MB Başkanı hangi mesajları verir? ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz Haber7'ye değerlendirdi.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmininde güncellemeye gitmeme ihtimalinin kuvvetli olduğunu söyleyen Yılmaz, güncelleme olması halinde de ufak bir revizyon olabileceğine dikkat çekti. Merkez Bankası'nın 2024'ün ikinci yarısında yüzde 33 sağlamakta kararlı olduğuna işaret eden Yılmaz, Merkez Bankası'nın piyasayı kendine yaklaştıracak politikalar izlediğinin altını çizdi. 

GÖZLER ENFLASYON VERİSİNDE

Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayına ait enflasyon verisini saat 10:00'da duyuracak. Ekim ayı için aylık enflasyondaki artışın yüzde 4,1 olması bekleniyor. Ekim ayının Türkiye'de enflasyonun en fazla yükseldiği ay olduğuna işaret eden ALB Yatırım Başekonomisti Yılmaz,  Ekim ayı enflasyonunun yüzde 5'in üzerine çıkması durumunda Merkez Bankası'nın faiz artışı noktasında şahinleşebileceği değerlendirmesinde bulundu. 

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 35
  • Kerim 6 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş cahil cahil konuşma emekli kendi kesilen parasını geri alıyor o kadar benim 1.800 0000tl versin ben maas filan istemem kendim değerlendiririz.Mikselik yapma ....ALI kardes
    Cevapla
  • Fatih 6 ay önce Şikayet Et
    Memurlara verilen zamlar dünyada benzeri yok, sgk bağkur emeklisine en az %65 zam verilmelidir. 1 kg patates 25 TL makarna 14 TL artık bunlar emeklinin fakir yemek listesinde çıktı. Sayın bakanım sgk bağkur emeklisini unutmayın.
    Cevapla
  • aaccc 6 ay önce Şikayet Et
    emeklilerin durumu acil düzeltilmeli.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    E tabi yüksek gelir vergiler harçlar bu orana göre artacak
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Fiyat istikrarı için yerli ürünlere ambalajların üzerinde fiyatlar yazılsın eğer ürüne zam gelse bile üzerindeki fiyat geçerli olsun her ne olursa olsun maksimum ambalaj üzerindeki fiyat olsun altına satmak isteyen satsın ama üzerine satamasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle