Manda sütü üreticilerinden tepki

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinde manda sütü üreticileri, sütlerinin haksız yere alınmadığını iddia ederek sembolik bir süt dökme eylemi gerçekleştirdi.

Manda sütü üreticilerinden tepki
Manda sütü üreticilerinden tepki
GİRİŞ 31.10.2023 21:43 GÜNCELLEME 31.10.2023 21:43
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Manda sütü üreticileri Esra Toker Gürleyen ve Esma Atasoy, yaptıkları açıklamada, mandalarını besleyip sütlerini satarak geçimlerini sağladıklarını ancak son zamanlarda mandıracılar tarafından sütlerinin alınmadığını iddia etti. Bu durumun kendilerini mağdur edildiğini belirten üreticiler, 160 mandanın sütünün alındığını sadece 40 mandanın sütünün hiç alınmadığını savundular.

Manda sütü üretimi, Tavşanlı ilçesi ve çevresinde önemli bir geçim kaynağı olarak görülüyor. Bölgedeki mandaların sütü, peynir, yoğurt ve diğer süt ürünleri üretiminde kullanılıyor. Ancak üreticilerin yaşadığı mağduriyet, sektörün geleceğini tehdit ediyor.
Manda sütü üreticileri, bu sembolik süt dökme eylemi ile seslerini duyurmayı hedeflediler.

Haksız süt alımının durdurulması ve adil bir pazarlama sisteminin kurulması için taleplerini kamuoyuna ileten üreticiler, manda sütü sektörünün sürdürülebilirliğini korumak amacıyla bir araya geldiler.

Manda sütü üreticileri, geçim kaynaklarına sahip çıkarak, bu önemli sektörün geleceğini korumak için mücadele etme kararlılıklarını gösterdiler.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Ahmet tavşanlı 5 ay önce Şikayet Et
    Manda sütünün kaymağını alıp 150 tl ye satıyorlar süt alan süt toplayıcı kaymağı alınmış süt yağsız oluyor diye almıyor.işin içinde hırsızlık var.benzinin içindeki benzin maddesini alıp ayrı satıp , benzini alınmış maddeyi bu benzin demek gibi bir şey
    Cevapla
  • Raşit 5 ay önce Şikayet Et
    Yazık dökülen süte
    Cevapla
  • Hasan Önal 5 ay önce Şikayet Et
    Neden KOOPERATİF KURMA yı düşünmüyorlar? Devletimizin KÖY KALKINMA KOOPERATİFLERİ ne büyük desteği var. Düşük faizli ve uzun vadeli, kısmen HİBE DESTEKLERİ var! Süt dökme şovu yapmak yerine kooperatif kursunlar. Kendi sütlerini işleyip katma değerli ürünleri piyasaya satsınlar, ihracat yapsınlar...
    Cevapla
  • Abdullah yaman 5 ay önce Şikayet Et
    Bir gün o sütü sizde bulamayın inşallah yazık günah yok yere dökülürmü
    Cevapla
  • Seda 5 ay önce Şikayet Et
    Ne biçim insanlarsınız ya yazık günah değil mi herkesin eline mi geçiyor manda sütü ? Madem satamadınız millete dağıtsanıza insanlık yapsanıza dökeceğinize Allah size o kazancın bereketini verir mi sanıyorsunuz alın işte ülkenin hali azdı iyice bu millet puhh size !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle