Kanlıca mantarı 200 liradan tezgahtaki yerini aldı

Bilimsel adı 'Lactarius salmonicolor' olan kanlıca mantarı Karabük’te kilosu 200 TL’den pazardaki yerini aldı.

Kanlıca mantarı 200 liradan tezgahtaki yerini aldı
Kanlıca mantarı 200 liradan tezgahtaki yerini aldı
GİRİŞ 27.10.2023 00:43 GÜNCELLEME 27.10.2023 00:43
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Soğuk ve yağışlı bölgelerde yetişen ve lezzeti ile sofraların vazgeçilmezi olan kanlıca mantarı Safranbolu Kıranköy’deki eski perşembe pazarında yerini aldı.

Toplanmasının zahmetli olması nedeniyle kilosu 200 TL’ye satılan mantar halk arasında çıntar, çam meltisi, melki mantarı, kızıliçi mantarı veya tillice mantarı diye de biliniyor.

Avrupa’da özellikle İspanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye’de bol bulunan ve sevilerek tüketilen kanlıca mantarı yüksek miktarda amino asit içerirken, protein açısından önemli bir besin kaynağı olarak yer alıyor.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Taşköprü lü 6 ay önce Şikayet Et
    Gidip bi hır Burger e 249 tl ödeyen millet gene yazmış yazıştır mışş gidin de toplayın o zaman siz satın biz alak 100 tl den
    Cevapla
  • Hayrunnisa 6 ay önce Şikayet Et
    Aydın Bozdoğan da 40 lira orada neden bu kadar pahalı acaba?
    Cevapla
  • Kadriye dinc 6 ay önce Şikayet Et
    Bencede çok pahalı sanki ektiniz çapa yaptınız suladiniz valla şaşırdı millet toplaması Zor ama her şeyin bi hakkı vardır Allah'ın bize bedava verdiği şeyi bile fırsata ceviriyoruz
    Cevapla
  • Lale 6 ay önce Şikayet Et
    Eskişehir de 100 TL pazarda
    Cevapla
  • MURAT 6 ay önce Şikayet Et
    30 tl ye almistim 2 sene evvel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle