Bakan Şimşek'ten S. Arabistan açıklaması: Bu harika bir haber

Bakan Mehmet Şimşek, "Geçtiğimiz birkaç gün boyunca Suudi Arabistan'ın inanılmaz ivmesine ve keşfedilmemiş potansiyeline ilk elden tanık olduk. Bu harika bir haber. Daha istikrarlı, huzurlu ve müreffeh bir bölge herkesin çıkarınadır" dedi.

Bakan Şimşek'ten S. Arabistan açıklaması: Bu harika bir haber
Bakan Şimşek'ten S. Arabistan açıklaması: Bu harika bir haber
GİRİŞ 26.10.2023 14:41 GÜNCELLEME 26.10.2023 14:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından, Riyad'da katıldığı "Yeni Pusula" temalı 7. Geleceğe Yatırım Girişimi programına ilişkin paylaşımda bulundu.

Organizasyona katılmaktan mutluluk duyduklarını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Olağanüstü organizasyon ve sıcak misafirperverliğinden dolayı Suudi Arabistan Krallığı'nı tebrik etmek istiyorum. Etkinlik büyük bir başarıydı. Sevgili dostum Sayın Mohammed Al-Jadaan (Maliye Bakanı) ve Sayın Khalid El-Falih (Yatırım Bakanı) dahil olmak üzere verimli ikili toplantılar gerçekleştirdik. Ayrıca dünyanın dört bir yanından kurumsal liderler ve bankacılarla çok sayıda etkileşimde bulunduk. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaretin ve yatırımların daha da geliştirilmesi yönünde samimi bir istek ve çabaya tanık olduk. Ayrıca, son 50 yılda 135 ülkede 486 milyar dolar değerinde projeyi başarıyla tamamlamış olan Türk müteahhitlerin katılımı ve onların hoş karşılanması yönelimlerini duymak bizi memnun etti."

TURİZMDE İŞBİRLİĞİ MESAJI

Türkiye'nin turizmde dünyanın en iyi 4'üncü destinasyonu olduğunu vurgulayan Şimşek, kardeş Suudi Arabistan'ın iddialı turizm hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için bu deneyim zenginliğinden yararlanılması gerektiğini bildirdi.

Bakan Şimşek, "Geçtiğimiz birkaç gün boyunca Suudi Arabistan'ın inanılmaz ivmesine ve keşfedilmemiş potansiyeline ilk elden tanık olduk. Bu harika bir haber. Daha istikrarlı, huzurlu ve müreffeh bir bölge herkesin çıkarınadır." ifadesini kullandı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Tepki 6 ay önce Şikayet Et
    Sus sus..!
    Cevapla
  • Vatandas 6 ay önce Şikayet Et
    Faizler ucuyor para halka yansımıyor bir anlamı yok
    Cevapla
  • abuzer 6 ay önce Şikayet Et
    sayın bakanım bunlardan hayır gelmez,zamanınızı boşa harcamayın
    Cevapla
  • Muaz 6 ay önce Şikayet Et
    Amerikalılar ve İsraillilerden fayda gelir tabiki bunlar Arap ya onun için mi fayda gelmez??
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 6 ay önce Şikayet Et
    Suudların kendilerine bile faydaları yok ki
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    bravo, emeği geçenlere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle